Porsche Cayenne 2018 (spionage)

Tijdens een bezoek aan de Nürburgring wist onze spionagefotograaf de nieuwe Porsche Cayenne te spotten. Het Duitse merk voert wereldwijd uitgebreid testwerk uit, en dus ook op dit beroemde circuit. Later dit jaar vindt de officiële onthulling plaats, maar eerst is het tijd om de gespotte prototypes nader te bekijken.

Grote gewichtsbesparing

De derde generatie Cayenne komt op het moderne MLB-platform te staan, speciaal voor grote SUV’s van de Volkswagen Group. Bestaande modellen die hier al gebruik van maken, zijn de Audi Q7 en Bentley Bentayga. Deze auto’s vielen qua gewicht, ten opzichte van hun voorganger, fors af en dat geldt waarschijnlijk ook voor de nieuwe Cayenne.

Volgens andere media is het uiterlijk geen verrassing. Wanneer we een blik werpen op de gefotografeerde prototypes, dan kunnen ook wij er niet omheen: de Cayenne behoudt in grote lijnen zijn huidige design. Wel wordt het exterieur bijgepunt, zodat het vlaggenschip in de pas loopt met andere Porsche-modellen.

Bekend motoraanbod

Het bestaande motoraanbod zal naar verluidt door de nieuwe Cayenne worden overgenomen. Het komt erop neer, dat Porsches grootste SUV wederom leverbaar wordt met meerdere benzinemotoren, minstens één dieselkrachtbron en een hybride-aandrijflijn. 

Ondanks dat de motoren worden hergebruikt, bestaat de kans dat het motorvermogen toeneemt. Mocht dit niet het geval zijn, dan levert de nieuwe generatie alsnog betere prestaties: de Cayenne komt, zoals eerder gemeld, op het nieuwe MLB-platform te staan.

Komt in 2018

De verwachting is dat de onthulling voor dit jaar staat gepland, en de marktintroductie in 2018 plaatsvindt. Wanneer de Cayenne zijn officiële debuut beleeft, is nog niet bekend. Een potentiële locatie is de autoshow van New York of Frankfurt.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën