Mercedes-Benz A-Klasse 2018

Onlangs wist onze spionagefotograaf de nieuwe generatie Mercedes-Benz A-Klasse vast te leggen. Dit maal niet op en rondom de Nürburgring, maar in het Duitse Stuttgart. Niet vreemd, aangezien het hoofdkantoor van Mercedes-Benz in deze stad is gevestigd.

Volgt in 2018

De nieuwe generatie A-Klasse volgt, als we andere media mogen geloven, in 2018. In dat jaar is het alweer zes jaar geleden, dat de huidige A-Klasse werd gelanceerd.

Langere wielbasis

Volgens andere media staat vast, dat Mercedes-Benz zijn kleinste model voorziet van een langere wielbasis. Dit houdt onder meer in dat de beenruimte voor de achterpassagiers toeneemt. Naar verluidt staat de komende A-Klasse op het nieuwe MFA2-platform voor compacte auto’s van Mercedes-Benz en Infiniti. Verwacht van dit platform een gewichtsreductie en een breder scala aan motoriseringen.

Omdat het gespotte prototype is omhuld in een dikke laag camouflage, valt er momenteel weinig te zeggen over het design. We gaan ervan uit, dat de nieuwe A-Klasse een evolutie is van de huidige generatie, maar dat ‘ie onderhuids over de nieuwste technieken beschikt. Zo kunnen we rekenen op de nieuwste assistentiesystemen en autonome rijfuncties.

Ook als CLA

Mercedes-Benz ontwikkelt naar verwachting wederom een nieuwe CLA en B-Klasse. Ook verschijnt er een compacte SUV op de markt, die luistert naar de naam GLB en de huidige GLA vervangt.

Categorieën