Audi Q5 2017

Verwacht wordt dat Audi dit najaar de nieuwe generatie Q5 voorstelt, maar voor het zover is, voert het Duitse merk testwerk uit op en rondom de Nürburgring. Onze spionagefotograaf wist onlangs een prototype van de toekomstige Q5 op de gevoelige plaat vast te leggen.

Onthulling in Parijs

Het is vrijwel zeker, dat Audi de nieuwe Q5 tijdens de komende Autosalon van Parijs presenteert. Aangezien de marktintroductie naar verwachting begin volgend jaar plaatsvindt, kan de presentatie niet lang op zich laten wachten.

Ruim 100 kg lichter

Door toepassing van het het nieuwe MLB-platform, waar de huidige A4 ook gebruik van maakt, wordt de nieuwe Q5 minstens 100 kilogram lichter, zo melden Britse media.

Het motoraanbod zal geheel of nagenoeg identiek zijn aan dat van de A4-familie. Dit wil zeggen, dat de tweede generatie Q5 enkel moderne krachtbronnen onder de kap heeft liggen.

Ook als SQ5 TDI en RS Q5

De nieuwe Audi Q5 zal, naast de reguliere versies, ook op de markt verschijnen als SQ5 TDI en RS Q5. Het vermogen van beide performance-modellen bedraagt, volgens buitenlandse bronnen, respectievelijk meer dan 340 en 450 pk.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën