Honda Civic Type R 2017

Hoewel de nieuwe Honda Civic al meerdere malen is gespot door andere media, maar nog niet is gepresenteerd, is het op de sportieve Type R-versie lang wachten. Kortgeleden is ‘ie in de buurt van de Nürburgring gesnapt door onze spionagefotograaf.

Voorbode naar Autosalon van Parijs

Naast de reguliere Civic zal ook de voorbode van de Type R-variant debuteren tijdens de Autosalon van Parijs. Het uiteindelijke productiemodel volgt mogelijk eind volgend jaar, wanneer gestart wordt met de bouw.

Grote achterspoiler verdwijnt

Andere media melden, dat de gigantische achterspoiler op het gespotte prototype verdwijnt bij de productieversie. Volgens buitenlandse bronnen wil Honda een ietwat subtielere Civic Type R creëren, wat bij de vorige generatie absoluut niet het geval was. De spoiler op de achterklep zal kleiner zijn, maar een groter exemplaar kan optioneel aangeboden worden in een aerodynamica-pakket. Officieel is deze informatie (nog) niet.

Meer vermogen

Onder de kap verschijnt naar verluidt dezelfde 2.0 liter viercilinder turbomotor als in de huidige generatie. Wel is de krachtbron verder doorontwikkeld en neemt mogelijk het vermogen toe tot 340 pk, in plaats van 310 pk. Ook het koppel zal stijgen van 400 naar 450 Nm.

Categorieën