Alfa Romeo Stelvio 2017

Na meerdere interviews met chefs van verschillende divisies en veel onthullende spionagebeelden, is het duidelijk: Alfa Romeo introduceert binnen een niet al te lange tijd zijn eerste SUV. Het model luistert naar de naam Stelvio, en krijgt naar verwachting veel kenmerken van de Giulia. Onze spionagefotograaf spotte hem bij diverse locaties nabij de Nürburgring.

Stelvio wordt eerste SUV

Momenteel heeft Alfa Romeo geen avontuurlijk ogend model in huis, laat staan een SUV. Daar lijkt spoedig verandering in te komen, als afgegaan wordt op de meest recente geruchten en spionagebeelden: het Italiaanse merk is namelijk druk in de weer met de ontwikkeling van zijn eerste SUV.

De Stelvio ontvangt veel designkenmerken van de vorig jaar onthulde Giulia, die over het algemeen goed is ontvangen bij het publiek. Dat het design is afgeleid van de Giulia, is onder andere te zien aan de herkenbare lichtunits. Dit is bovendien geen verrassing, aangezien Alfa Romeo één familiegezicht wil creëren.

Bekende motoren

Naast de designkenmerken van de Giulia, zal de Stelvio ook gebruikmaken van zijn motoren. Het aanbod zal bestaan uit een 2.0 liter benzinemotor en 2.2 liter dieselkrachtbron. Daarnaast volgt de gepeperde Quadrifoglio-uitvoering met een 510 pk sterke 2.9 liter twin-turbo V6, die in samenwerking met Ferrari is ontwikkeld.

De verwachting is dat de Stelvio rond eind 2016/begin 2017 onthuld wordt.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën