Logo

Daan Weber

 		
Daan Weber

Er zijn veel dingen waar Daan gelukkig van wordt, maar de belangrijkste drie zijn aardrijkskunde, muziek en natuurlijk auto’s. Hij is op dit moment bezig om zich te ontwikkelen tot aardrijkskundedocent en heeft veel hobby’s. Bijvoorbeeld platen verzamelen van ondergewaardeerde bands uit de jaren tachtig, spontane tripjes met vrienden naar verre oorden op ongure tijden maken en fantaseren over alle auto’s die hij nog zou willen hebben. Hij is fan van vreemd, zowel in muziek als in auto’s. Het moet interessant en karaktervol zijn, iets wat een indruk op je maakt.

 

Wat was je eerste auto?

Geloof het of niet, mijn eerste auto was een Mercedes-Benz 280s uit 1971. Toen ik hem kocht was ik 17.5 jaar oud en had ik pas net mijn rijbewijs. We onderhouden alles thuis zelf, inclusief lassen en spuiten, elektronica en mechanica. Ik heb de Benz ongezien gekocht. Toen ik naar huis reed, viel er een gat in de uitlaat en de versnellingsbak kwam vast te zitten in zijn 4. Na 9 maanden lang restaureren was hij rijklaar.

 

Wat rijd je nu en waarom?

Ik rijd nog steeds in mijn mooie Mercedes. Naast kleine intermezzo’s waarin reparaties moesten worden gedaan, rijd ik er tot op de dag van vandaag nog elke dag mee. Wind of regen, zon of sneeuw, hij staat altijd buiten en hij doet het altijd. Totdat het -6 graden wordt, dan niet meer. Ik heb sinds kort ook een Fiat Punto s uit 1995, geërfd van mijn opa. Dat is de auto voor grote afstanden. Hij is metallic knalgeel en heeft 54 trappelende Italiaanse paarden onder de motorkap, een echte snelheidsduivel dus. Daarnaast heb ik ook een Tomos A35 uit 1985, inclusief glitterhelm.

 

Wat is je droomauto en waarom?

Naast de honderden auto’s die ik graag in mijn garage zou willen springen er twee echt bovenuit. De eerste is de Maserati Quattroporte uit 2004. De geweldige klanken, elegante lijnen en fantastische allure maken dit voor mij de perfecte auto. Ik ben dan ook echt fan van grote sedans. Als tweede droom ik van een metallic paarse Lamborghini Diablo met handbak. Dat ga ik niet eens uitleggen, want dat spreekt voor zich.

 

Wat was je mooiste auto moment?

De eerste rit in de Benz was echt iets wat ik nooit zal vergeten, ook als was hij zó kapot, hij was ook zó geweldig. Ik kan er nog wel meer opnoemen, zoals 300 op de achterbank van mijn vaders Impreza toen ik klein was, de eerste rit in een 2cv of voor het eerst accelereren in een Tesla Model S.

 

Als jij jezelf met een auto vergelijkt, wat ben je dan?

Een Volkswagen Polo Harlekin. Lekker kleurrijk, vreemd en betrouwbaar én er kan veel pizza in.

 

Wat is je guilty pleasure?

Dat kan er maar een zijn. De Cadillac Eldorado Convertible uit 1976 met de 8.2 liter V8 en een hilarisch teleurstellende 190 pk naar de voorwielen. Hij is groot, langzaam, onzuinig, luidruchtig, sponzig en verschrikkelijk fout op elk ander gebied, maar daarom wil ik hem hebben.

    Meld je aan
    voor onze nieuwsbrief!

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

    Dank voor uw inschrijving!
    Wij hebben uw aanmelding ontvangen.