Alfa Romeo is klaar om zijn nieuwe model, de Alfa Romeo Junior Veloce, te introduceren. Deze auto, ontwikkeld door hetzelfde Alfa Romeo ingenieursteam dat eerder werkte aan iconische projecten zoals de 4C, 8C, Giulia Quadrifoglio, Stelvio Quadrifoglio, Giulia GTA en de aankomende 33 Stradale, belooft een dynamische rijervaring voor de stadscrossover met de omstreden naam.

Veel elekrische paarden

De Junior Veloce wordt aangedreven door een krachtige elektromotor die 207 kW (280 pk) en 345 Nm koppel levert, vergelijkbaar met de Veloce-modellen van de Giulia, Stelvio en Tonale. Voorafgaand aan de officiële goedkeuring werd de Alfa Romeo Junior Veloce getest op het beroemde circuit in Balocco, Italië. Deze auto is ontworpen om maximale prestaties te leveren met een focus op pure Alfa Romeo sportiviteit, aldus Alfa Romeo. Hoe goed dat lukt in een kleine crossover is nog even de vraag.

Het design, de besturing en het onderstel zijn allemaal geoptimaliseerd voor een sportievere rijervaring. De besturing, met een overbrenging van 14:6, biedt uitstekende rij-eigenschappen. Dit terwijl het sportonderstel 25 mm lager ligt dan dat van de standaard Alfa Romeo Junior. Dit, in combinatie met voor- en achterstabilisatorstangen, zorgt voor een hoge grip bij sportief bochtenwerk.

Het remsysteem is uitgerust met grote 380 mm schijven en vierzuiger monoblock remklauwen, terwijl het Torsen-differentieel onder alle omstandigheden voor optimale tractie zorgt. De high-performance banden op de 20-inch wielen zijn speciaal ontwikkeld voor elektrische voertuigen en bieden extra grip.

Bijzondere locatie

Het dynamische debuut van de Alfa Romeo Junior Veloce vond plaats op het exclusieve Langhe-circuit in Balocco, een 20 km lange route die voor het eerst beschikbaar werd gesteld voor de internationale autopers. Dit circuit, waar in het verleden alle Alfa Romeo straatmodellen zijn getest, biedt een perfecte locatie om de prestaties van de Junior Veloce te demonstreren. Het Alfa Corse team gebruikte dit circuit ook om raceauto’s te testen voor internationale competities zoals F1 en DTM.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *