Daar zijn we dan, in de tijd van het hergebruiken van oude namen. Na de Mustang SUV waar men nog steeds over struikelt, komt Ford nu ook terug met de Capri. Waarom de naam is gekozen, is voor ons niet duidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat de specificaties niet de minsten zijn.

Ford heeft designelementen van de originele Capri’s gemoderniseerd en toegepast op een elektrische cross-over. Deze nieuwe Ford Capri, een dynamischer alternatief voor de Ford Explorer, gebruikt onderhuids Volkswagen-techniek (net als de Explorer, overigens).

Standard Range, Extended Range, RWD en AWD

De basisversie, de Ford Capri Standard Range RWD, kost €43.350. Deze versie, die vanaf het eerste kwartaal van 2025 beschikbaar is, heeft een 170 pk motor en een 52 kWh accupakket. Het bereik van deze variant is nog niet bevestigd, maar naar verwachting ligt het rond de 410 kilometer. Het opladen kan met een vermogen tot 115 kW.


De Extended Range RWD- en AWD-versies zijn dit jaar beschikbaar. De RWD-variant heeft 286 pk en een 77 kWh accupakket, terwijl de AWD-variant 340 pk en een 79 kWh accupakket heeft. De Extended Range RWD begint bij €47.850 en heeft een bereik van 627 kilometer in de basisuitvoering en 598 kilometer in de Premium-versie. De AWD-variant heeft een bereik van 592 kilometer, dat daalt tot 560 kilometer in de Premium-uitvoering. De RWD kan snelladen met 135 kW, terwijl de AWD met 185 kW kan snelladen. De AWD-variant is de snelste, met een 0-100 km/h tijd van 5,3 seconden. De RWD doet dit in 6,4 seconden.

Uitrusting

De basisuitvoering van de Capri is rijk uitgerust met 19-inch lichtmetalen wielen, uitgebreide ledverlichting, een verwarmbaar stuurwiel, inductielader voor smartphones, elektrisch verstelbare bestuurdersstoel met massagefunctie, stoelverwarming voor, een achteruitrijcamera, parkeersensoren, twee-zone klimaatregeling, een 14,6-inch infotainmentscherm met afsluitbaar opbergvak, en uitgebreide veiligheidssystemen inclusief adaptieve cruise-control met Stop & Go-functie. De Premium-uitvoering heeft 20-inch wielen, matrix-ledverlichting, een elektrisch bedienbare achterklep en uitgebreidere sfeerverlichting.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *