Vespa Elettrica

Vespa had eind vorig jaar al aangekondigd dat er een elektrische scooter zou komen. De informatie is wat schaars, maar wel kunnen wel met alle zekerheid zeggen dat de Elettrica vanaf nu online te reserveren is.

100 km actieradius in 4 uur laden

De Vespa Elettrica is een volledig aangedreven scooter en dus goed voor het milieu. De elektrische motor levert 2 kW met een piekvermogen van 4 kW en met een actieradius van maximaal 100 km kan je zeker goed uit de voeten komen. Is het moment daar om de Vespa op te laden? Geen probleem. Binnen 4 uur is hij weer helemaal vol en kun je weer de weg op gaan.

Goed voor het milieu(wetten) 

De elektrische motor in de Vespa wordt een belangrijk ingrediënt, want in grote steden worden de milieuwetten op benzine scooters steeds meer aangescherpt. Het aantal elektrische scooters blijft hierdoor stijgen en Vespa wil met zijn Elettrica de markt binnen treden. Met de Elettrica blijft rijden in de grote steden in de toekomst geen probleem. Bovendien val je zeker op, aangezien de Elettrica naast het herkenbare design blauwe accenten heeft.

Nu is de vraag wat deze Vespa gaat kosten. In Nederland komt de prijs op €6.629,-, zo maakte Vespa vorige week vrijdag bekend. De levering van de Elettrica start half november in Europa en begin volgend jaar komt hij naar Nederland.