Handpresso koffie machine
PluspuntenMinpunten
Mooi DesignVeel handelingen, ruimte te kort
CompactGeen keuze in kleur
Lekker 
Espresso kop van hard plastic 
Ook bootgeschikt 

In de vroege ochtend behoefte aan een lekkere kop koffie? Met deze compacte Auto Nespresso Koffie Machine kun je onderweg koffie zetten wanneer je maar wil. Lekker handig voor de vroege vogels onder ons. Dankzij de sigeretten aansluting kun je hem overal en altijd gebruiken.

Handpresso Auto Capsule

De Handpresso kun je, doormiddel van de autostekker, aan zetten. Hij werkt op je 12V en 24V sigaretten aansluiting in je auto en warmt het water op en zet in slechts 2 minuten een espressokoffie van ongeveer 50ml. De doos waarin hij geleverd wordt verraadt al een hoop. Hij is lekker compact.

Wat zit er in de doos:

  • Een sigarettenaanstekerplug
  • Een espressokop
  • Een uitwasbaar servet
  • Een handleiding (in verschillende talen)

Om een espresso te zetten zorg je zelf voor de capsules. De capsule kan van ieder merk zijn, wat het erg makkelijk maakt. Zorg zelf dat je een flesje water bij je hebt, zodat je de espresso kan maken.

> Bekijk de prijs van de Handpresso op Bol.com

Ontwerp

De Handpresso is 24 cm hoog en is 7,5 cm breed. Hij weeg ongeveer 880 gram, wat erg ligt in de hand is. De Handpresso bestaat uit twee onderdelen, het hoofdgedeelte en het deksel van de filterhouder.

Aan de voorkant van de Machine zie je een aan/uit knop, waarmee je de machine aanzet en ook mee uit zet. Onder deze knop zie je een kleine display die de huidige status aangeeft. Onder de display zit een stopknop met daaronder nog een knop met een afbeelding van een espresso.

De kabel die je geleverd krijgt bij de machine is erg slim ontworpen. Het is een dik gevlochten kabel die je om de machine heen kunt wikkelen als je hem niet in gebruik hebt. De Machine past gemakkelijk in de bekerhouder van je auto en zo houd je ook nog genoeg snoerlengte over.

De Machine kun je ook erg gemakkelijk in elkaar draaien. Sterker nog, je kunt hem er niet verkeerd opdraaien. Je voelt een klik en daardoor weet je dat hij goed vast zit. Als je de bovenkant er af draait zie je binnen in de capsule houder. Hier stop je de koffie capsule in en doormiddel van het dichtdraaien maak je de capsule open. Omdat de mesjes die in de capsule houder zitten erg scherp zijn, hoef je geen extra kracht uit te oefenen. Wel is de Handpresso maar in een kleur beschikbaar, namelijk zwart.

Hoe gebruik je de Handpresso?

  1. Steek de stekker van de machine in het stopcontact in de auto en zet je motor aan. De stekker ligt op en je ziet een waterpictogram verschijnen op de display.
  2. Draai de bovenkant van de Nespresso eraf. Giet hier boven het water totdat het knipperende witte licht groen wordt (doe je hem te vol, dan wordt het licht rood).
  3. Doe de capsule er boven in, draai de bovenkant er weer op en drup op de aan/uit knop. Je voelt en hoort dat er actie in de machine komt. Op de display zie je dat je bij 0% begint en dat het percentage begint op te lopen. Bij ongeveer 38% stopt de machine, maar warmt hij het water nog wel gewoon op.
  4. Zodra het water de juiste temperatuur heeft bereikt hoor je 3 pieptonen en zie je op de display een bekerpictogram verschijnen. Draai het apparaat om en druk op de knop met het espresso pictogram om je espresso te zetten.
  5. Als jou glaasje gevuld is tot het streepje op het glaasje, druk je op de stopknop, zet je de motor van de auto uit en kun je lekker genieten van je espresso.
  6. Wil je de Handpresso gebruiken wanneer je alleen bent, zorg er dan voor dat je op een veilige plek geparkeerd staat. Omdat je water nodig hebt, het apparaat en het glaasje, heb je al snel handen te kort. Daarom is het belangrijk dat je dit zorgvuldig doet. Mocht je met meerdere in de auto zitten, is dit vaak makkelijker en kan iemand anders jou espresso zetten terwijl je aan het rijden bent.

Schoonmaken

Het schoonmaken van de Handpresso is erg makkelijk. Ook als je niet van schoonmaken houdt, is dit zo gepiept. Je draait de boven kant van de Handpresso af. Deze kun je gewoon afspoelen onder lauwwarm water. Mocht het echt heel vies zijn, kun je er altijd met een sopje overheen gaan. Je giet er vervolgens water in, waar je normaal gesproken ook het water in giet met het vullen van de Handpresso voor het zetten van de koffie. Je laat hem helemaal volstromen en giet hem vervolgens weer leeg. Herhaal dit een paar keer en voilà!

Zet hem ondersteboven neer op de aanrecht, het liefste een beetje schuin, zodat er lucht bij komt en het sneller droogt. Als hij droog is kun je hem weer makkelijk in elkaar draaien en opbergen.

> Bekijk de prijs van de Handpresso op Bol.com

Conclusie

De Handpresso wordt omschreven als de ideale reisgenoot en dat is geen woord aan gelogen. Het is een heel fijn apparaat. Zeker voor als je op vakantie gaat (ook boot geschikt) of voor als beroep veel op de weg zit. Je kunt zelf gemakkelijk een espresso zetten met de cups die je zelf het lekkerste vindt. Je hoeft dus niet meer een benzinepomp op te zoeken die open is, uit te stappen en koffie te betalen. De Handpresso is licht in de hand en kun je eigenlijk niet fout gebruiken. Geniet dus optimaal van je rit en van de rust die je moet nemen. En omdat hij zo gemakkelijk schoon te maken is, is het ook prettig om te zorgen dat je extra water mee hebt onderweg, zodat je tussendoor de Handpresso even kunt uitspoelen, mits je dit prettig vindt. Zorg er wel voor dat je auto opgeruimd is, de bekerhouder(s) vrij zijn en je genoeg water bij je hebt om een espresso te zetten. Enjoy!

Categorieën