Smart SUV

Smart staat vooral bekend als het merk met “die ene kleine auto”. Maar tegenwoordig is Smart druk bezig met het vergroten van hun portfolio en een SUV kan daarbij niet achterblijven. Jawel, het merk dat bekend staat om hun kleine stadsauto´s, gaat een SUV maken.

Esuv

Smart Esuv chassis 2
Veel ruimte, klein formaat

In het bericht van Vice President of Global sales, Marketing & After Sales bei Smart Automobile Co. Ltd,(ja.. Linkedin.) is te lezen dat Smart eindelijk gaat meedoen aan de SUV hype. Na Aston Martin, Lamborghini en zelfs Ferrari, is ook Smart dus eindelijk overstag gegaan. Het wordt echter een oprecht Smart product, dat betekent 100 % elektrisch, compact van buiten, ruim van binnen.

Smart is inmiddels volledig gefocust op de elektrische aandrijving, en bij hun nieuwe suv is dat niet anders. De Esuv, zal in samenwerking met Mercedes-Benz en Geely ontwikkeld en geproduceerd worden in China.

Europese markt

Chassis Smart Esuv
Chassis Esuv

Het project dat op dit moment alleen maar bekend is als de Smart SUV, zal gebruik maken van een speciaal ontwikkeld platform van Geely. Het Scaleability Electric experience Architecture platform (SEA) , geeft Mercedes en Geely de mogelijkheid om diverse auto’s te ontwikkelen in verschillende formaten.

De Smart SUV zal het eerste project worden waar Mercedes-Benz en Geely gaan samenwerken. In het begin van het jaar is deze partnership ontstaan nadat Renault niet verder door wilde gaan met het Mercedes platform. De volgende generatie Twingo zal dan ook hoogstwaarschijnlijk drastisch gaan veranderen.

Leverbaar in 2022

Voor nu is er nog niet erg veel bekend van het project dat in 2022 gelanceerd zal worden. Maar de verwachting is dat het formaat van het voertuig in het B-segment zal komen. Het Duits-Chinese merk zal hierbij waarschijnlijk in de buurt van de Mini Countryman komen, in de top van het segment. Net zoals de Smart EQ Cabriolet (rijtest) zal de Esuv boordevol slimme gadgets en leuke details zitten. Verwacht ook hier dat de bekende Tridion terug zal komen eveneens als een standaard panoramadak. Of naast het formaat ook het bereik van de Smart SUV een stuk groter wordt, is nog niet bekend.

blauwe auto klein, blauwe auto groot, Smart fortwo groot
Een impressie

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *