MG ZS 2020

De MG ZS is een zeer populaire auto in Nederland en ook op onze website. Dit wordt wel bewezen aan het feit dat de rijtest van de MG ZS EV van vorig jaar én de uitgebreide MG ZS rijtest van dit jaar, nog steeds één van de meest populaire artikelen is deze maand. MG hoopt op dit succes door te gaan door de ZS een facelift te geven.

Elektrische evolutie

nieuwe MG ZS EV in Ford blauw...
Het nieuwe front van MG

Dat de MG ZS EV populair is in Nederland komt natuurlijk door de lage prijs. Inclusief de subsidieregeling komt het bedrag van de ZS op zo’n € 27.000,- (op dít moment geeft de importeur ook nog eens € 4.000,- extra korting). Nu is er voor de Britse benzine versie zojuist een facelift geïntroduceerd om het model op te frissen. Voor nu is er nog geen informatie over de elektrische variant, maar ga er maar vanuit dat deze wijzigingen merendeels overgenomen zullen worden. De grootste aanpassingen aan de voorkant vinden we bij de grille, deze heeft nu het bekende hexagoon patroon gekregen. Daarnaast hebben de koplampen een andere vorm en is er een groot LED element toegevoegd. Het is wellicht de kleur, maar het front zou bijna verward kunnen worden met een Ford.

Interieur vernieuwde MG ZS

interieur MG ZS 2020
Een 10.1 inch touchscreen i.p.v. 8 inch

Binnen in de ZS is het interieur bijgeschaafd door diverse knoppen te verwijderen in het middenconsole voor een ‘clean look’. Tevens is het 8 inch touchscreen vervangen voor een 10.1 inch model. Deze aanpassing in combinatie met een prettigere positie van het scherm, zal de ergonomie aanzienlijk verbeteren. Onder het scherm zijn tevens de conventionele knoppen vervangen voor een paar zwevende piano keys.

Styling

MG ZS 2020 Battersea Blue
Battersea Blue

De ZS heeft met deze aanpassingen een grondige update gekregen en oogt hiermee een stuk moderner. De enigszins unieke maar toch goedkoop ogende velgen zijn hierdoor ook gelijk vervangen. Als extraatje is de ZS nu ook in een nieuwe kleur verkrijgbaar, genaamd Battersea Blue. Het gefacelifte benzinemodel is nu te bestellen voor mensen in Groot-Brittannië. Wanneer de wijzigingen doorgevoerd zullen worden op het elektrische model, is vooralsnog niet bekend.

Bron: Autocar

Categorieën