Van 28 oktober tot en met 5 november is de Japan Mobility Show 2023 in Tokyo. Deze nieuwe autoshow is de opvolger van de Tokyo Motor show dat van 1954 tot en met 2019 plaats vond. Honda heeft alvast aangegeven dat het met een armada aan elektrische voertuigen gaat komen en teaset ons alvast met een paar concepten, waaronder twee stadsauto’s, een supercar en een Avatar

The Power of Dreams

De slogan voor deze explosie aan elektramobiliteit is ‘The Power of Dreams – How we move you’. Vorig jaar liet Honda al weten dat het voor 2030 maar liefst 30 verschillende elektrische voertuigen wilt introduceren. Momenteel biedt het in Nederland echter geen enkel volledig elektrische auto. De vrolijke maar onsuccesvolle Honda E stadsauto is niet meer te configureren en de Honda e:NY1 komt later dit jaar pas naar Nederland. Toch is dit slecht de top van de elektrische ijsberg als wij zien wat er allemaal gaat komen van Honda.

Retro elektrisch poging twee

Ondanks dat de Honda E alom geroemd werd voor zijn schattige retro-uiterlijk, wist het mede dankzij een beperkt actieradius nooit echt succesvol te worden. Op de autoshow brengt Honda een nieuwe versie van een Retro-EV, dat meer geïnspireerd lijkt te zijn op de eerste generatie Honda Jazz. Daarnaast komt het merk met een elektrische opvolger van de eveneens Eighties verantwoorde Honda Motocompo.

Deze kleine stadscooter was ontworpen om in de achterbak van de eerste generatie Honda Jazz te passen. De gedachte hierachter is dat men kon parkeren buiten de stad, de Motocompo uitvouwen en vervolgens naar de eindbestemming te rijden. Een geinig idee maar niet echt nodig in de jaren 80. Honda vind het echter tijd voor een vervolg en beide voertuigen zullen gezamenlijk te zien zijn op de Japan Mobility Show.

Honda Specialty concept

Aan de andere kant van het spectrum is er de Honda Specialty Concept. Een elektrische supercar dat het vervolg lijkt te zijn van de legendarische NSX. Honda zegt dat het model zich puur richt op rijplezier en tijdloos zal worden. Het moet mensen in de toekomst uit hun volledig autonome voertuig krijgen en laten genieten van ouderwets rijplezier.

Honda Japan Mobility Show Supercar

Daarnaast belooft Honda nog vele andere volledig elektrische voertuigen naar de show te brengen. Wij zien het in ieder geval helemaal zitten om met een nieuwe versie van de Motocompo onderweg te zijn. Hoe wij staan tegenover de Honda Avatar weten wij nog niet helemaal.

Honda Japan Mobility Show Avatar
Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *