Fiat 500e Kiri Coins

Fiat introduceert een bijzondere manier om mensen aan te zetten tot elektrisch rijden. Door geld uit te betalen voor het rijden van een elektrische Fiat, dat vervolgens uitgegeven kan worden in de Fiat app.

Kiri Coins

Fiat heeft voor het mobility programme inspiratie gezocht bij jonge start-ups. KIRI technology is één van de bedrijven waarmee Fiat in zee is gegaan. Daaruit komt nu: de Kiri Coin. Kiri is de Japanse naam voor de Anna Palownaboom, een boom die erom bekend staat om veel CO2 op te nemen. Je kunt Kiri Coins verdienen door ecologisch en zuinig te rijden met de Fiat 500e. In de Fiat app wordt het aantal gereden kilometers en de manier van rijden bijgehouden. Eén stadskilometer staat ongeveer gelijk aan 1 Kiri Coin, en 1 Kiri Coin staat ongeveer gelijk aan 2 eurocent. Deze Fiat Kiri Coins kan je vervolgens uitgeven in de online Kiri Marketplace. Dat is een plek waar ecologische producten en diensten te koop aangeboden worden. Fiat is hiermee de eerste autofabrikant die cryptocurrency koppelt aan het zuinig rijden van hun product.

Fiat 500e App, blauwe achtergrond, fiat 500e
Fiat App (credit to Fiat)

E-village

Naast de Kiri Coin heeft Fiat ook de eerste E-village geïntroduceerd, in het Green Pea winkelcentrum in Turijn. In deze fysieke marketplace laten bekende Italiaanse merken hun nieuwste milieuvriendelijke producten zien. Met E-village introduceert Fiat hun eigen concept store, waar de nadruk op elektrisch rijden ligt. De Fiat 500e en Fiat E-Ducato zijn hier te vinden, maar ook diverse oplaadmogelijkheden en zelfs de Fiat Centoventi. Deze concept stores zullen bij een succesvolle start ook naar andere landen komen.

E-village Fiat, Fiat 500e varianten, houten vloer, showroom
E-village

Eco-High Score

De Kiri Coins zijn niet alleen te verdienen door veel te rijden, maar voornamelijk door verstandig te rijden. Zo meldt Fiat dat de hoogste scores onder de Fiat 500e eigenaren, beloningen krijgen in de vorm van extra munten. Deze coins zijn uit te geven aan extra’s die niet standaard in de Kiri Marketplace staan. Door al deze beloningen hoopt Fiat bestuurders te stimuleren in ecologisch rijden; je kunt het als een vriendschappelijke competitie zien. Op dit moment zijn de Kiri Coins alleen nog maar verkrijgbaar voor klanten in Europa. Daarnaast is het programma specifiek gericht op de nieuwe Fiat 500e.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *