Tesla Optimus

Elon Musk, een naam die over het algemeen sterke emoties oproept. Wat je ook van hem vindt, de ambitie van de man is nooit beperkt te noemen. Deze ambitie wist een nieuw hoogtepunt te bereiken op de Tesla AI Day, want daar is een nieuw model gepresenteerd dat waarschijnlijk de goedkoopste en meest geproduceerde Tesla ooit gaat worden.

Optimus

Tesla Optimus
Optimus – Tesla Live

Het nieuwste productiemodel luistert naar de naam Optimus en is niet een auto of vrachtwagen, maar een heuse robot. De Tesla Optimus is de volgende stap van Tesla om hun autonome software programma naar een nieuw niveau te tillen. De robot maakt gebruik van een vergelijkbare processor als dat er in de voertuigen te vinden is, en weet op deze manier diverse taken te doen.

Zicht vanuit Tesla Optimus
Zicht vanuit Optimus – Tesla Live

Tesla is voorzichtig in haar beloftes, maar heeft al wel een video waarin te zien is hoe het eerste prototype genaamd Bumble-C, diverse taken succesvol afrond. Zo weet Bumble-C een pakketje te brengen naar het kantoor, kan het de planten water geven en weet het productiewerk in de Tesla fabriek te doen. In een andere test tilt één van de armen vanuit de lucht een 500 kilogram piano op. Dit is mogelijk omdat het niet zomaar een robot is, maar een humanoïde. De vorm en de ledematen zijn direct geïnspireerd op de mens zoals handen, vingers, ellebogen en knieën.

Economische gevolgen

Evolutie van het wandelen Tesla Optimus
Evolutie van het lopen – Tesla Live

Ondanks dat het project pas acht maanden oud is, denkt Tesla al te weten wat de gevolgen kunnen zijn van Optimus. De robot is duidelijk nog in het begin van de evolutie, maar de focus ligt vanaf het begin af aan op massaproductie. Door gebruik te maken van dezelfde ontwerpprocessen als bij haar voertuigen, mikt Tesla op een bedrag van onder de $20.000,-. Dit moet mogelijk zijn omdat Elon verwacht dat er miljoenen exemplaren van geproduceerd worden.

Wanneer Optimus volledig ontwikkeld is, zou het volgens Elon zelfs het einde van armoede kunnen inluiden. Een economie is volgens Elon gebaseerd op het volgende; ‘productie x aantal productiemedewerkers. Wanneer de hoeveelheid productie niet meer gelimiteerd is dan zijn de productiemogelijkheden ongelimiteerd. Dit betekent een toekomst van overvloed, zonder armoede, je kan hebben wat je wilt’. Een zilverkleurige toekomst dus.

Specs – Tesla Live

Toekomstmuziek

Het is bekend dat Tesla over het algemeen vrij vroeg haar producten presenteert aan het publiek. Zo zijn wij nog steeds aan het wachten op de Tesla Roadster, Tesla Semi en Tesla Cybertruck. De Optimus robot heeft in dit geval geen datum gekregen waarop het in productie zou gaan. Enkele specs zijn wel al bekend, zoals het 2,3 kWh accupakket dat genoeg moet zijn voor een hele dag werk. Dankzij de miljoenen productie exemplaren is een verkoopprijs van $20.000 dollar het doel.

Bumble C – Tesla Live
Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *