Nu zijn er echter indicaties dat de nieuwe Tesla Roadster zelfs verder zal gaan dan 1000 km. Elon Musk heeft dat via zijn favoriete communicatiekanaal Twitter laten weten. Er is veel gebeurd sinds Musk de Roadster aankondigde in 2017. Zoals het hoort met een bedrijf uit Silicon Valley is Tesla nooit echt gestopt met innoveren. Dat geldt helemaal voor de ontwikkeling van de batterij. De onderdirecteur van Tesla, Jerome Guillen liet dat weten in een eerder interview. Hij zei dat de batterijen altijd onder ontwikkeling zijn. Hetzelfde geldt volgens Jerome voor de andere componenenten van de auto waaronder ook zeker de elektrische motoren.

Deze ontwikkelingen en verbeteringen zijn voor een gedeelte al op de markt gebracht met de nieuwe updates voor de Model S en Model X, de twee vlaggenschepen van Tesla. De premium sedan en SUV ontvingen verschillende verbeteringen waaronder snellere laadtijden en adaptieve vering. Belangrijker nog is dat de S en X beide ook meer actieradius kregen zonder dat hun batterij daarvoor is aangepast. Tesla heeft eerder al laten weten dat de 100 kWh variant van de Model S nu 590 km aan actieradius heeft. De Model X heeft met 100 kWh beschikking over 520 km aan actieradius

De competitie blijft achter

Dit zijn natuurlijk ontzettend indrukwekkende cijfers die Tesla weet neer te zetten. Rivian’s nieuwe R1T pickup en R1S SUV zijn beide in staat om 640 km op een acculading te rijden, maar zij hebben daar wel een batterij van 180 kWh voor nodig. De Roadster laat zowel zijn eigen kameraden als de competitie ver achter zich. De volledig elektrische sportwagen en de “genadeslag voor brandstofauto’s” krijgt namelijk een 200 kWh batterijpakket.

Dit gigantische pakket in combinatie met Tesla’s nieuwe innovaties gaat er dus waarschijnlijk echt voor zorgen dat de Roadster een verbluffende actieradius krijgt. Deze actieradius gaat in het land van de super- en hypercars waarschijnlijk wel wat te weeg brengen. Helemaal omdat die auto’s niet bekend staan om hun zuinige brandstofverbruik. De Lamborgini Aventador heeft op een volle tank een bereik van 684 – 419 km afhankelijk van of je op de snelweg of in de stad rijdt. Dat de Tesla Roadster volledig elektrisch het dubbele bereik weet te behalen is daardoor zeker iets wat de aandacht trekt.

1,6 miljoen kilometer

Van Tesla’s elektrische motors wordt verwacht dat ze 1,6 miljoen kilometer kunnen rijden. Elon Musk heeft zelf gezegd dat het bedrijf batterijen aan het ontwikkelen is die ook 1,6 miljoen kilometer aankunnen. Met deze gedachtes in ons achterhoofd lijkt het erop dat de volgende generatie Roadster niet alleen de brandstofauto’s van vandaag de dag achter zich laat. Hij laat waarschijnlijk ook de beste supercars die er op de markt te vinden zijn ver achter zich.

The post De Tesla Roadster heeft een actieradius van 1000+ km appeared first on Elektrischeauto.nl.

Categorieën