Regelmatig duiken er nieuwe bedrijven op met de meest fantastische elektrische automobielen. Sommigen verdwijnen uiteindelijk stilletjes van het toneel, anderen gaan met veel kabaal ten onder, maar vaak zijn ze geen lang leven beschoren. Heel af en toe trekt een bedrijf de aandacht in dit woud van startups, door een doordacht plan of een mooi ontwerp. Het Amerikaanse Alpha Motor Company heeft dit allebei, en combineert het in de fantastische Alpha Ace Coupé.

Alpha Ace Coupe achterkant

Alpha Modulair Platform

Alpha Motor Company, gevestigd in Californië, doet het anders dan anderen. Het eerste voertuig dat het presenteerde was geen supersportauto met een miljoen pk en een walvisleren interieur. Nee, Alpha presenteerde eerst een modulair platform voor bedrijfsvoertuigen. Dit platform kan de basis vormen van een pick-up, bestelbus of zelfs een zware vrachtwagen.

Vervolgens presenteerde het bedrijf de Alpha ICON, naar eigen zeggen een Electric Utility Vehicle (EUV). Deze auto kan volledig naar wens van de klant worden geconfigureerd, van een personenwagen tot een lichte vrachtwagen.

Alpha ICON

Bij Alpha ligt de nadruk dus op het elektrische platform. Op dit platform kan dan feitelijk elke carrosserie gebouwd worden die je kunt bedenken. Het is een idee dat al vanaf het begin rondzingt bij elektrische auto’s, maar dat maar weinig fabrikanten omarmt. Alleen Volkswagen benoemt hun MEB-platform als basis voor veel verschillende voertuigen.

Alpha Ace Coupé

Dat Alpha echter niet alleen denkt aan bedrijfsvoertuigen blijkt uit de onlangs gepresenteerde Alpha Ace Coupé. Deze fraai gelijnde elektrische auto doet autoharten zeker sneller kloppen. De Ace is een moderne maar toch retro coupé, die klassieke lijnen combineert met moderne techniek. Het geheel doet denken aan een oude Honda of Datsun, terwijl de daklijn en de daklijn vaag aan een Alfa (met een F) Romeo doet denken.

Alpha Ace Coupe

Klassiek gevormde koplampen en richtingaanwijzers in een soort bumper geven een vertrouwd beeld, terwijl de brede, uitgeklopte wielkasten sportiviteit uitstralen. Ondanks de enorme wielen onder de Alpha Ace zijn de afmetingen niet extreem: hij is 4,18 meter lang en slechts 1,45 meter hoog. Achter de twee voorstoelen is wel een achterbank, maar Alpha geeft zelf al aan dat die vooral is voor bagage. Dit is dus een echte elektrische 2+2 coupé!

Toekomstmuziek?

Volgens Alpha kan de Ace uiteindelijk ook als sedan, stationwagen of cross-over opgebouwd worden. Het interieur is uitermate minimalistisch. Veel details maakt Alpha helaas niet bekend over de Ace Coupé. Buiten dat de achterwielen aangedreven worden, weten we niks over de motoren of de accucapaciteit. Wel zou de Alpha Ace Coupé een bereik hebben van ruim 400 kilometer en in zes seconden naar de 100km/u sprinten.

Alpha Ace Coupe interieur

Veel meer dan enkele vage beloften en een mooi ontwerp is er dus nog niet, iets dat we kennen van vage startups uit het verleden. Toch valt de Alpha Ace Coupé op door het fraaie ontwerp, de keuze voor een onvervalste retro coupé en het doordachte modulaire concept. In een wereld van saaie SUVs en crossovers is dit een elektrische auto waar ook autoliefhebbers warm voor kunnen lopen. Laten we hopen dat het geen grote zeepbel blijkt.

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *