Citroën heeft de autowereld verbaasd door beelden vrij te geven van de nieuwe Citroën ë-C4 en C4. Op 30 Juni zou de auto officieel gepresenteerd worden, maar Citroën heeft besloten om vroegtijdig de auto in een persbericht te introduceren.

Citroën ë-C4 is 100% ëlektrisch

Het grootste nieuws van de nieuwste hatchback van Citroën is toch wel de vormgeving. Geheel volgens de filosofie van het merk, is de hatchback bijzonder vormgegeven. Er is gekozen om de hatchback-stijl te combineren met SUV en coupé-elementen, zoals we eerder op de Mitsubishi Eclipse Cross hebben gezien. De C4 is naast een diesel- en benzineversie tevens beschikbaar met een aandrijving die 100% elektrische is, of ëlektrische volgens Citroën.

Citroën ë-C4
Het nieuwe Citroën

Europese markt

Citroën heeft met de ë-C4 het gat gevuld tussen de C3 aircross en de C5 aircross. Beide compacte SUV’s zijn voor de Europese markt. Als merk dat bekend staat om zijn rijcomfort, belooft het met Citroën Advanced Comfort een zeer comfortabel C-segmenter te creëren. De alom beroemde hydraulische vering mag hierin niet ontbreken en ook comfortstoelen zijn benoemd als een essentieel onderdeel. Het comfort is verder versterkt met de rust en souplesse van een elektrische aandrijving. die Citroën onder ë-Comfort aanbiedt. Het interieur laat ons 2 beeldschermen zien waarvan de eerste als instrumentenpaneel zal fungeren. Het tweede asymmetrische vormgegeven beeldscherm zal functioneren als multimedia systeem.

Citroën ë-C4 interieur
Het nieuwe interieur

Wereldprimeur

Vooralsnog heeft Citroën nog niet gemeld wat de benzine en dieselversies precies zullen zijn. Het platform is echter gedeeld met de Peugeot 208, dus wij verwachten een vergelijkbaar aanbod hier te vinden. Dat betekent een 1.2 liter grootte 75, 100 en 130 pk versie én een 1.5 100 pk HDI dieselvariant. Citroën belooft tevens een nieuwe innovatie voor de passagier voorin te introduceren op de C4. Wat deze innovatie is, zal bij de officiële onthulling van de ë-C4 en C4 op 30 juni bekend worden gemaakt.

Citroën ë-C4, stroomlijn lucht,
Verkrijgbaar 2e helft van 2020