35-Citroen-AMI

Eind februari onthulde Citroën de nieuwe Citroën Ami: een 100% elektrische oplossing voor stedelijke mobiliteit. De Ami maakt als tweede model deel uit van het elektrische offensief dat Citroën in 2020 lanceert. Het is een uniek antwoord op het leveren van een concurrerend aanbod voor een breed uiteenlopend publiek.

1. 100% online aankoopproces
Geheel in lijn met de merkslogan ‘Inspired By You’ speelt Citroën in op het veranderende consumptiegedrag om zo dicht mogelijk bij de klant te blijven. Daarom heeft het merk een digitaal ecosysteem ontwikkeld dat een unieke ervaring biedt via een 100% online “klantreis”.

De Citroën Ami kan in Frankrijk vanaf 11 mei 2020 online besteld worden. Hij kost daar € 7.000,-. Wanneer hij in Nederland besteld kan worden en wat hij exact gaat kosten is (nu) nog niet bekend.

De Citroën Ami is:

100% elektrisch

 • Stille, soepele en moeiteloze elektrische aandrijving zonder CO2-uitstoot voor onbeperkte toegang tot milieuzones in stadscentra.
 • De actieradius van 75 km is uitstekend geschikt voor korte ritten binnen en buiten de stad en bovendien fors meer dan de gemiddelde afstand die dagelijks gereden wordt.
 • De lithium-ion batterij met een capaciteit van 5,5 kWh behoort tot de meest geavanceerde op de markt en is via een 230V huishoudelijk stopcontact in slechts drie uur opgeladen, net zo eenvoudig als een smartphone. De platte batterij is verwerkt in de bodem van het voertuig voor maximale passagiersruimte.
 • De standaard aanwezige laadkabel is slim opgeborgen in de deuropening aan de passagierszijde. De batterij van de Ami kan ook worden opgeladen via een Wallbox of bij een openbaar laadpunt.
 • De 6 kW (8 pk) sterke elektromotor is goed voor een topsnelheid van 45 km/u.
Citroen Ami stekker in portier
handig opgeborgen stekker

Compact en wendbaar

 • De Ami is een bijzonder compacte vierwieler van 2,41 meter lang, 1,39 meter breed en 1,52 meter hoog.
 • Het compacte formaat in combinatie met de 14″ wielen op de uiterste hoeken en de draaidiameter van slechts 7,20 meter staan garant voor een uitzonderlijke wendbaarheid en eenvoudige parkeermanoeuvres.

Voorzien van veel licht en functionaliteiten

 • Dankzij het grote glasoppervlak inclusief het standaard panoramadak zijn inzittenden verzekerd van veel lichtinval. Dat zorgt voor goed zicht rondom en versterkt het gevoel van ruimte in de cabine. De zijruiten scharnieren op dezelfde wijze als bij de legendarische 2CV.
Citroen Ami panoramadak
standaard panoramadak
 • De Ami biedt plaats aan twee inzittenden en een gemakkelijke toegang dankzij de grote portieren die in tegengestelde richting van elkaar openen. Ook is de passagiersstoel verder naar achteren geplaatst dan de bestuurdersstoel om de passagier extra ruimte voor de benen en ellebogen te bieden.
deuren Citroen Ami
deuren openen in tegengestelde richting van elkaar
 • De bestuurdersstoel is in lengte verschuifbaar, terwijl de zitpositie zich op dezelfde hoogte bevindt als andere weggebruikers.
 • De ruimte bij het voetendeel van de passagier en achter de bestuurdersstoel biedt voldoende plaats aan handbagage.
Citroen Ami handbagage ophangen
handbagage ophangen

Beschermend

 • De hoogte en de zitpositie van de Ami bevinden zich op dezelfde hoogte als andere voertuigen en zorgen voor een goed zicht op de weg.
 • Dankzij de gesloten en verwarmbare cabine biedt de Citroën Ami een aanzienlijk betere bescherming dan twee- of driewielers en meer comfort en rust ten opzichte van het openbaar vervoer.
Citroen Ami verwarmbaar interieur

Connected en digitaal

 • De Citroën Ami is uitgerust met een speciale plek voor een smartphone die dan het hoofdscherm van het dashboard wordt en toegang biedt tot navigatie en muziek.
 • De My Citroën-app biedt bestuurders toegang tot essentiële informatie over de Ami via een DAT@MI connected box, zoals het rijbereik, de laadstatus en de resterende laadtijd, de kilometerstand en onderhoudswaarschuwingen en -afspraken. De app maakt het ook gemakkelijk om openbare laadstations te lokaliseren via Free2Move Services.
Categorieën