Volkswagen e-Crafter Concept 2017

Momenteel is de IAA Hannover voor bedrijfswagens aan de gang. Volkswagen toont op de belangrijkste bedrijfswagenbeurs van Europa de elektrisch aangedreven e-Crafter Concept.

Zelfde afmetingen

De elektrische e-Crafter Concept heeft dezelfde afmetingen als de reguliere Volkswagen Crafter. De laadruimte en -hoogte meten nog altijd respectievelijk 11,3 m³ en 1.961 mm. Het laadvermogen komt volgens de Duitse fabrikant uit op 1.709 kg.

136 pk sterke elektromotor

De aandrijving wordt verzorgd door een 136 pk sterke elektromotor met 290 Nm koppel. De topsnelheid bedraagt 80 km/h, en is hiermee voornamelijk bedoeld voor stedelijke routes.

De gemiddelde actieradius komt uit op 208 km, dankzij de lithium-ion batterij met 43 kWh aan capaciteit. Het tot 80% opladen van de accu neemt ongeveer 45 minuten in beslag.

Reef Blue metallic als carrosseriekleur

Om onderscheidt te maken tussen de elektrische variant en dieseluitvoeringen, is de e-Crafter Concept gespoten in de kleur Reef Blue metallic. Ook het bumperwerk en de sidekirts zijn van deze speciale lakkleur voorzien. Verder valt de e-Crafter Concept op door de C-vormige LED-dagrijverlichting, waar andere elektrische Volkswagens ook aan te herkennen zijn.

Binnenin zijn andere meters toegepast, die enkel geschikt zijn voor de elektrische Crafter. De blauwe accenten van de buitenzijde keren tevens in het interieur terug: het lederen stuurwiel en de zwarte stoelen hebben stiksels in deze kleurtint.

Categorieën