Volkswagen Crafter 2016

Volkswagen presenteert de compleet nieuwe, tweede generatie Crafter. Deze zal in de nieuwe Volkswagen-fabriek in Polen gefabriceerd worden. Het debuut van de nieuwe Crafter staat rond de herfst gepland. De prijzen en specificaties worden later bekendgemaakt.

Geen samenwerking met Mercedes-Benz

Eind mei dit jaar maakte Volkswagen de eerste details van de nieuwe Crafter bekend en nu, twee maanden later, wordt ‘ie officieel onthuld. De tweede generatie Crafter is 100% Volkswagen en werd niet meer, zoals dat bij de eerste generatie wel het geval was, in samenwerking met Mercedes-Benz ontwikkeld.

Nieuwe dieselkrachtbron

De Crafter is leverbaar in vier carrosserievarianten en drie lengte- en hoogteversies. Speciaal voor de Crafter heeft Volkswagen de nieuwe 2.0 liter TDI-dieselmotor ontwikkeld, met vermogens van 102 tot 177 pk. Naar wens kan de krachtbron worden gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak of automaat. Ook kan de koper kiezen uit voor-, achter- of vierwielaandrijving.

Assistentiesystemen

De nieuwe Crafter is voorzien van diverse assistentiesystemen, denk aan ESP met trailerstabilisatie, Adaptive Cruise Control, Multi-Collision Brake, een zijwindassistent en Trailer Assist. Ook is de Crafter uitgerust met o.a. voor-, zij- en hoofdairbags voor de bestuurder en passagiers.

Categorieën