Het valt op dat er steeds vaker auto’s zijn die na een relatief korte tijd of juist na een extreem lange tijd ineens een facelift krijgen. Dit is normaliter niet erg, maar waarom zijn ze altijd zo nietszeggend? En vergeten merken dat hun auto’s ook nog een achterkant hebben?

Een aantal voorbeelden

We beginnen even met het laatste nieuws: de Nissan X-Trail/Rogue. Drie dagen geleden is daar namelijk een facelift van aangekondigd. De Nissan Rogue is de Amerikaanse versie van de X-Trail, die wij overigens laatst nog getest hebben. Die is dus helemaal niet zo oud!

Sterker nog: vanaf april 2021 werd de huidige X-Trail geproduceerd. Nu, iets meer dan twee jaar later, is er ineens een facelift. Waarom? Is het ontwerp na twee jaar zó verouderd geworden? Hebben jullie geld teveel?

Nieuw….
VS oud.

Een ander voorbeeld van de andere kant van de munt is de Mercedes-Benz V-Klasse. Die is in de huidige gedaante al bijna 10 jaar te koop. In 2014 rolde de eerste van de band. Die is laatst óók gefacelift voor de vijftiende keer. Waarom? Heb je in de vorige facelifts niet genoeg bereikt? Is er geen geld voor een nieuwe V?

Begrijpen jullie ons punt? Nieuw links, oud rechts.

Kont is taboe

Wat we ook erg vervelend en gek vinden, is dat de achterkant van auto’s vaak gewoon volledig vergeten wordt. Denk aan de huidige Hyundai Santa Fe. Dat is ook een facelift zonder nieuwe achterkant. Okay, er zit een doorlopende LED-strip op. Vet hoor.

Hetzelfde geldt voor de huidige ë-Berlingo, die heeft dezelfde achterkant als de Berlingo uit 2008. Luiheid, noemen ze dat. Overigens zijn de twee voorbeelden uit het vorige stukje niet anders. De achterkant van de facelift van de X-Trail is gelijk aan de huidige. De bips van de V komt nog uit 2014.

We krijgen een beetje kriebels van al die overweldigend luie doortrekkingen van modellen die al duizend jaar bestaan. Houd hem lekker fris of maak een nieuwe. Daarnaast is de achterkant even belangrijk als de voorkant. Aan de andere kant: er zijn ook mensen die drie jaar geleden een ‘nieuwe’ Fiat Punto kochten die al sinds 2012 nagenoeg hetzelfde was…

2008
2022
Categorieën

3 REACTIES
Reageren

 1. Robert schreef:

  Hahah, je hebt helemaal gelijk!

 2. Daan Weber schreef:

  hallo!

  wat dacht u van de billen? 🙂

  daan

 3. Robert schreef:

  Waarom doen mensen botox in hun gezicht en niet in hun achterhoofd? ;P

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *