Het formule 1 seizoen staat weer op het punt om te beginnen. De nieuwe reglementen zorgen ervoor dat de gevestigde orde veel minder zeker is van succes dan de afgelopen jaren. Toch hopen wij als Nederlanders natuurlijk dat Max Verstappen ook dit jaar weer om de wereldtitel kan strijden met Red Bull. Het eigenzinnige merk verzint al vele jaren bijzondere marketingstunts om Red Bull te promoten. Wellicht één van de meest bijzondere is toen Red Bull besloot om een auto te maken, soort van.

Red Bull Wings Team MINI Cooper

Wellicht heb je ze wel eens voorbij zien komen, de kleine MINI Cooper met het grote Red Bull blik op de achterkant. In Nederland zijn deze auto’s zelfs tegenwoordig nog wel te zien op de straat, maar het begon allemaal in Californië. Daar startte het bedrijf Custom CRS met het ombouwen van 500 MINI Coopers naar Red Bull Wings Team MINI Coopers. Het bedrijf dat tegenwoordig doorgaat als A2ZFX bouwden vanaf 2006 iedere maand 14 modellen om naar deze mini pick-up modellen. Een flinke klus want de modificaties zijn behoorlijk ingrijpend.

Red Bull MINI WIngs Team
Op locatie

De basis voor iedere Red Bull MINI is een standaard 114pk MINI Cooper met een CVT automaat. Om het gewenste Red Bull blik op de auto te krijgen zijn alle MINI’s veranderd naar kleine Pick-up modellen. De gehele achterzijde is aangepast zodat dit XXL Red Bull blik op de auto past. Echter heeft de achterzijde ook een andere functie erbij gekregen, er zit namelijk een koelbox in. Op het achterdek zitten twee kleppen die omhoog gaan om de achterklep te vullen met Red Bull blikjes. De meeste modellen moeten dus gevuld worden met ijs, maar sommige zijn zelfs voorzien van een heuse koelkast. Omdat het Red Bull blik vrij ver doorsteekt over het dak, zijn de standaard zonnedaken geen optie. Daarom zijn er custom-made zonnedaken geplaatst op iedere MINI.

Promotie met Wings Team

Het Red Bull Wings team is speciaal opgezet om de energiedrank aan een zo breed mogelijke doelgroep te promoten. De marketeers die merendeels bestaan uit studenten rijden naar diverse locaties om de blikjes uit te delen. Over heel de wereld zijn deze 500 Red Bull MINI’s ingezet als promotievoertuig, het is dus geen exclusief Amerikaans of Europees fenomeen. Het is echter niet bekend of de MINI’s ook omgebouwd zijn voor het gebruik in linksrijdende markten.

Wellicht zit je er aan te denken om zelf een Red Bull MINI aan te schaffen. Echter komen deze zelden op de markt, op het moment van schrijven worden de meeste nog steeds gebruikt ter promotie van Red Bull. Wanneer er dan wel één op de markt komt, zijn alle Red Bull stickers er vanaf gehaald en helaas ook het grote blik. Maar wat er over blijft is een MINI pick-up met een koelbox achterin en een zonnedak. Een beter feestvoertuig kunnen wij ons niet bedenken.

Ex Red Bull MINI Pick-up
MINI Pick-up

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *