De wat jongere lezer onder jullie zal precies weten wat Grand Theft Auto (GTA) is. De rest zal ongetwijfeld wel eens gehoord hebben van de razend populaire videogamereeks die zich afspeelt in een parodie van de Verenigde Staten. Auto’s stelen, winkels overvallen en daarna natuurlijk de politie ontwijken en kwijtraken horen er allemaal bij. Maar, wie had gedacht dat je die belangrijke skills ook in het echte leven kon gebruiken?

Een dolle rit

Een aantal dagen geleden is er in downtown Los Angeles een Rolls Royce Phantom gestolen. Maar, de dief is tot op heden nog niet gepakt. Hij heeft namelijk met een combinatie van technieken uit Grand Theft Auto en Need for Speed de politie weten te ontwijken.

Hij is tijdens de achtervolging een ondergrondse parkeergarage ingereden en is op die manier de gehele achtervolgende groep politieagenten kwijtgeraakt. Zo’n vijftien kilometer ten noorden van de stad Pasadena begon de achtervolging. Volgens een lokale nieuwsbron had de eigenaar van de Phantom van zo’n 500,000 dollar de auto al op het oog met via de tracker van het voertuig. die informatie werd gedeeld met de politie aldaar.

De bestuurder ondernam een aantal gevaarlijke manoeuvres op hoge snelheid, dit vond de politie te gevaarlijk en toen hebben ze afstand genomen. De Rolls werd op dat moment alleen nog gevolgd door een helikopter.

De video waarop te zien is dat de Phantom uit het oog verdwijnt

Need for Speed: Underground

Eenmaal aangekomen in de binnenstad begon de bestuurder allerlei gevaarlijke capriolen uit te halen zoals diagonaal over kruispunten rijden en daarbij bijna meerdere voetgangers en automobilisten verzamelen in de grille.

Het was onduidelijk waarom de bestuurder diagonaal door het stadscentrum heen reed, totdat hij uitkwam bij een bepaalde plek. Dat was namelijk bij een ondergrondse locatie onder Grand Avenue in het midden van LA. Dit is een plek waar veel ondergrondse parkeergarages zijn, die zijn verbonden met elkaar via ondergrondse wegen en voetpaden.

Een meesterzet. De politiewagens waren natuurlijk op afstand in verband met de gevaarlijke situaties die de bestuurder creëerde onder de druk van de naderende agenten. Met de helikopter zonder zicht en de auto’s op meerdere minuten afstand had de dief tijd om te ontsnappen. Toen de auto’s aankwamen, waren zowel de auto als de bestuurder gevlogen.

Tot op dit moment zijn zowel de auto als de bestuurder niet gevonden.

Rolls-Royce Phantom 2017
Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *