Rolls-Royce Phantom 2017

Zoals wij eerder al berichtten, presenteert Rolls-Royce eind juli de nieuwe generatie Phantom. Het Britse luxemerk heeft zijn belofte waargemaakt en geeft alle details en foto’s vrij. In het vierde kwartaal komt hij naar Nederland voor (naar schatting) € 500.000,-.

Nieuw design in bekende vorm

We wisten het al van begin af aan zeker: de achtste generatie Phantom is meer een evolutie dan revolutie. Rolls-Royce heeft een nieuw model weggezet, die ons qua design nog altijd doet denken aan zijn voorganger. Toch is er voldoende veranderd, zoals het front met een nieuw ontworpen bumper en grille. De luchtinlaten zijn van een groter formaat, de lichtunits zijn opnieuw getekend en hij staat op nieuw 22 inch lichtmetaal.

130 kg isolatiemateriaal voor nieuwe Phantom

Het nieuwe interieur is wellicht het belangrijkste aan de Phantom. Opvallend zijn de digitale wijzers op het 12,3 inch instrumentenpaneel, het Head-Up Display en centraal geplaatste infotainmentsysteem met WiFi-hotspot. Daarnaast is de Britse limousine uitgerust met de laatste, actieve veiligheidsvoorzieningen. Denk aan actieve cruise control, Collision Warning, Pedestrian Warning en Cross-Traffic Warning.

Tevens behoort de nieuwe Phantom tot de stilste auto’s ter wereld. Dit is te danken aan de 6 mm dikkere ruiten en 130 kg aan isolatiemateriaal. 

Nog altijd een V12

Ook de achtste generatie Rolls-Royce Phantom beschikt over een smeuïge V12-motor. Het maximumvermogen van de 6.75 liter twaalfcilinder bedraagt 571 pk en het koppel 900 Nm. ZF is verantwoordelijk voor de transmissie. Ze leveren een soepele achttrapsautomaat.

De Phantom maakt gebruik van een compleet nieuw platform, waarmee de stijfheid van de auto met 30% is toegenomen. Dit geldt voor beide versies: het vlaggenschip is er met standaard en verlengde wielbasis. 

Categorieën