Rolls-Royce Phantom 2018

De achtste generatie Phantom is inmiddels aangekondigd door Rolls-Royce. De onthulling volgt mogelijk later in juli, maar de eerste beelden zijn nu al een feit. 

Bekende styling

Hoewel het een nieuwe generatie betreft, verschilt hij qua styling nauwelijks van zijn voorganger. De optische wijzigingen zijn verre van groot: we zien nieuwe LED-lichtunits en een herziene grille. Tevens is de voorbumper opnieuw ontworpen, met nu grotere luchtinlaten.

Het interieur is eveneens tegen het licht gehouden. Het oogt een stuk moderner, dankzij het digitale instrumentarium en de nieuwe dashboardindeling. Het typische, analoge klokje is intact gebleven.

Gunstiger geprijsd

Op technisch vlak verandert ook het een en ander. Zo leent de nieuwe Rolls-Royce Phantom de basis van de BMW 7 Serie: het CLAR-platform. Hierdoor daalt het voertuiggewicht enorm, wat een voordelig effect heeft op prestaties, brandstofverbruik en prijs.

Volgens onze Chinese collega’s, die de beelden online hebben gezet, vindt de onthulling plaats op 27 juli a.s. Meer details en officiële foto’s volgen spoedig.

Categorieën