Rolls-Royce Phantom VII 2017

Zojuist is de laatste Rolls-Royce Phantom van de zevende generatie geproduceerd. 13 jaar lang rolde de Phantom VII van de band, waarbij het laatste exemplaar in het bezit is van een verzamelaar.

Bijzonder exemplaar

De laatst gebouwde Rolls-Royce Phantom is een bijzonder exemplaar te noemen. De auto heeft om te beginnen een verlengde wielbasis, en is naar de wensen van een veeleisende verzamelaar samengesteld. Enkele voorbeelden: op het houten dashboard is een oceaanschip uit 1930 afgebeeld, en centraal in de middenconsole prijkt een exclusief klokje met 24 tijdzones.

Witte wangen

Het exterieur is uitgevoerd in de speciale kleur Blue Velvet, dat wordt gecombineerd met 9-spaaks velgen. De wangen van de banden hebben bovendien een witte kleur, wat uiteraard een knipoog is naar de vorige generaties Phantom. 

Onder de motorkap huist een atmosferische 6.75 liter V12. Het vermogen van dit turboloze blok bedraagt 460 pk en 720 Nm trekkracht. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 240 km/h, terwijl de acceleratie van 0 naar 100 km/h slechts 6,1 seconden in beslag neemt.

Categorieën