In maart volgend jaar is het zover, dan start de derde editie van de Defender Rally Series. Deze rally met zeven competitierondes zal plaats vinden in delen van Schotland, Engeland en Wales. Een uitbreiding naar het vast land van Europa is eventueel ook mogelijk. Het mooie aan deze rally is wel dat het, in tegenstelling tot de vele klassieker rally’s, hier gaat om een echte wedstrijd, met echt off-road rijden.

Land Rover Defender 90

Het lijdend voorwerp van de Defender Rally Series is de Land Rover Defender 90. Deze hoeft een deelnemer overigens niet zelf aan te schaffen, maar zal beschikbaar gesteld worden door Bowler. Specifiek gaat het om de Defender 90 P300 SE. Uniek aan dit model, is dat deze aandrijflijn niet in Nederland leverbaar is. Deze aandrijflijn levert 300 pk en een koppel van 400 Nm. Bowler zorgt naast de auto ook voor het Rally klaar maken van ieder voertuig.

Bowler en rally

Al sinds de oprichting van Bowler in 1985 is er namelijk al een nauwe band met Land Rover. Sinds 2012 is er zelfs sprake van een merkpartnerschap. Niet zonder reden overigens, want Bowler heeft voldoende ervaring in het rally rijden, waaronder zelfs de legendarische Dakar. Voor de Defender 90 zijn er ook de nodige aanpassingen. Uiteraard wordt eerst het overtollige gewicht verwijderd. Heel simpel door de binnenzijde nagenoeg volledig te strippen. De glazen zijruiten moeten het eveneens ontzien en worden vervangen door plastic exemplaren. Niet alleen lichter, maar ook veiliger. Moet ook wel, want de Defender 90’s voor deze rally zijn zelfs FIA- en UK Motorsport goedgekeurd! Dus ook een rolkooi ontbreekt uiteraard niet.
Voor betere off-road capaciteiten zijn vering, koeling en verlichting eveneens onder handen genomen.

Rally rijden is duur

Dit is echter niet alles wat Bowler doet. Naast het leveren van de voertuigen, ontzorgt het Britse bedrijf de deelnemers ook volledig. Zo gaat er een compleet team mee, bestaande uit race engineer, monteurs en elektriciens. Die kunnen uiteraard niet zomaar in de buitenlucht werken, dus een mobiele werkplaats, inclusief onderdelen voorziening, is ook onderdeel van de karavaan. Deelnemers hoeven zelfs de eigen auto niet te wassen, ook dit neemt Bowler voor zijn rekening. Op deze manier kunnen deelnemers genieten van de, door Bowler, volledig verzorgde catering. De volgende ochtend staat de Defender 90 dan precies bij de start, zodat er ook geen lange oncomfortabele kilometers afgelegd hoeven te worden.
Kosten van dit alles, inclusief auto? Een schamele 118.000 Britse ponden. Omgerekend een kleine € 138.000,-. Exclusief BTW uiteraard. Geeft ook niet, want een beetje vermogend iemand weet dit tripje heus wel ergens zakelijk af te boeken.

Inschrijving geopend

Dus, ben je vermogend? Zin in een avontuurtje? En wil je volledig ontzorgd worden? De inschrijvingen voor de rally zijn nu geopend. Volgens Land Rover gaan de inschrijvingen echter snel, dus enige haast is geboden. Inschrijven kan via www.bowlermotors.com. Bestellen van een dikke off-roader is hier overigens eveneens mogelijk. En ja, ook in Nederland kun je daarmee prima uit de voeten.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *