Alfa Romeo Stelvio Racing gestolen

Een zeldzaam exemplaar van de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Racing edition is op 9 Juli gestolen. Het exemplaar waarvan er slechts 10 van gebouwd zijn, is het enige exemplaar in Italië. De autodieven besloten dat de auto er beter uit zag buiten de showroom, en braken de ruiten in van een dealer in Pieve Modolena.

Alfa Romeo Stelvio Racing gestolen
Racing Editions van Alfa Romeo

Gone in 60 seconds

Het tragische verhaal is waarschijnlijk ontstaan vanuit de criminele wereld. Waar één van deze zeldzame Alfa´s vermoedelijk op commissie (op verzoek) is bemachtigd. De daders zouden voor deze actie al enkele weken de Alfa Romeo in de gaten houden. Om de Stelvio te kunnen bereiken hadden de daders slechte enkele minuten nodig om het glas te breken. Vervolgens zijn er twee auto´s aan de kant gezet worden voordat de zeldzame Racing verplaatst kon worden. Dat ze goed voorbereid waren voor de klus is duidelijk , want er zijn geen vingerafdrukken gevonden. De CCTV camera´s laten ook geen beelden zien van de gewaagde ontsnapping en het bewijs is dus schaars. De auto is vermoedelijk daarna in een trailer geladen en meegenomen. De Alfa Romeo Stelvio Racing stond te koop voor € 199.000,- maar zal volgens de manager van het pand waarschijnlijk in een privécollectie eindigen. Dit maakt de kans dan ook zeer klein dat het model ooit op de weg te zien zal zijn.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Racing edition

Naast de bijzondere naam mag de Alfa Romeo Stelvio Racing ook een bijzondere auto genoemd worden. De snelle SUV is ontwikkeld om het terugkeren van Alfa Romeo in de formule 1 te vieren. Met zijn carbon remmen en Akrapovič-uitlaat is de Stelvio Racing goed voor 520 pk en een 0-100 tijd van minder dan 4 seconden. De speciale kleurstelling is direct overgenomen van de Alfa Romeo C38 waarmee het formule 1 team achtste werd in 2019.

Alfa Romeo Racing C38 ’19
Categorieën