Het gaat Volvo voor de wind. Al veertien maanden lang ziet het Chinees Zweedse merk de verkopen stijgen. Zo ook in oktober, waar de verkopen met tien procent stijgen. En dan moet de lang verwachtte Volvo EX30 nog op de markt komen. Met een prijs van € 36.795,- hoopt Volvo ook in het goedkopere elektrische segment een slag te kunnen slaan. Dit belooft een hoop voor de toekomst, aangezien de grootste groei van het bedrijf op dit moment al zit in de volledig elektrische auto’s.

Oktober 2023

Kijken we naar afgelopen maand, dan heeft Volvo wereldwijd 59.861 auto’s verkocht. Terwijl dit er in dezelfde periode vorig jaar nog 54.317 waren. De Recharge modellen (plug-in en volledig elektrisch) zijn hierbij goed voor in totaal 36 procent van de verkopen. Volledig elektrisch komt de verkoop neer op twaalf procent. Interessant om te zien, is dat binnen Europa het plug-in hybride segment aan populariteit lijkt in te leveren. Volvo verkocht namelijk achttien procent minder plug-in hybride modellen in Europa. Dit heeft ook effect op de verkopen wereldwijd, waar plug-in hierdoor daalt met acht procent.

Verkopen 2023

De totale verkopen wereldwijd komen voor Volvo op 569.019 eenheden. Een stijging van maar liefst achtien procent ten opzichte van 2022, toen de teller bleef steken op 483.304. Interessant om te zien is dat Europa het merendeel van de verkopen voor zijn rekening neemt, met 233.661 stuks. Hier ziet Volvo overigens ook de grootste stijging, met maar liefst 24 procent.
In de VS stegen de verkopen echter wel harder, met 27 procent, naar 103.421 eenheden. In China zijn de verkopen echter beter, met 138.969 stuks. Wel bleef de stijging daar beperkt tot vijf procent.

Best verkochte Volvo

Het best verkochte model van het Chinees Zweedse merk is de XC60, met 20.212 auto’s. Op de tweede positie volgt de XC40, met 17.022. De XC90 blijkt een stuk minder goed te lopen met ‘maar’ 7.961 stuks. Volvo maakt helaas geen melding van deze modellen per markt. De verwachting is wel dat de verkopen volgend jaar dus een extra boost krijgen, wanneer de nieuwe EX30 beschikbaar komt. Hoe dit echter effect gaat hebben op de nu populaire XC40 is even afwachten, want qua ruimte aanbod zitten beide auto’s redelijk in elkaars vaarwater, terwijl de XC40 dus een stuk duurder is. Met de veiligheid van de EX30 zit het echter wel goed.

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *