Volkswagen Polo GTI 2017

Volkswagen heeft vanochtend de Nederlandse vanafprijs van de Polo GTI bekendgemaakt. Eind november is hij bestelbaar vanaf € 29.590,-. 

Automaat of handbak

De Polo GTI leent de motorisering van de Golf GTI: een 2.0 liter TSI-turbobenzinemotor met 200 pk en 320 Nm koppel. De sprint van 0 naar 100 km/h duurt 6,7 sec. en de topsnelheid bedraagt 237 km/h. 

Je kunt kiezen uit twee transmissies, namelijk een DSG-automaat of handgeschakelde zesbak. Laatstgenoemde is halverwege 2018 leverbaar. Een adaptief onderstel heeft de Polo GTI altijd, alsmede een XDS-sperdifferentieel.

Sportief uiterlijk voor Polo GTI

Uiterlijk is de Volkswagen Polo GTI herkenbaar aan de sportieve bumpers, forse lichtmetalen velgen en dubbele uitlaateindstukken. Ook de GTI-badges zorgen ervoor, dat je deze Polo onmiddellijk herkent. 

De standaarduitrusting omvat o.a. een lederen stuurwiel met schakelpeddels, mistverlichting, LED-achterlichten en Bluetooth-telefoonvoorbereiding. Tevens zijn er de nodige assistentiesystemen aanwezig, zoals adaptieve cruise control, Front Assist en City Emergency Braking.

Categorieën