Volkswagen Polo 2017 Euro NCAP

De nieuwe Volkswagen Polo en T-Roc hebben tijdens de welbekende Euro NCAP-crashtest, de maximale score van vijf sterren behaald.

Volkswagen Polo

Allereerst de nieuwe Volkswagen Polo, die veel bescherming biedt aan volwassen inzittenden tijdens een ongeval. Op dit onderdeel scoorde de Polo een zeer nette 96%. Ook bij een impact van opzij, d.m.v. een barrière, scoorde de compacte stadsauto goed.

Naast volwassen inzittenden, zitten ook kleine kinderen veilig in deze auto. Met een score van 85%, is dit goed te noemen. Op voetgangersbescherming scoorde hij 76%, terwijl als laatste de assistentiesystemen een score haalden van 59%.

Volkswagen T-Roc

De tweede en laatste Volkswagen die op het gebied van veiligheid is getest, is de nieuwe T-Roc. Net als de Polo, scoorde ook de T-Roc een nette 96% voor de bescherming van volwassen inzittenden.

Kinderen zitten eveneens veilig in deze compacte SUV. Hierop behaalde de T-Roc een score van 87%. Voor voetgangersbescherming noteerde de Euro NCAP 79%, terwijl de score van assistentiesystemen 71% bedraagt.

Categorieën