Volkswagen Tiguan Allspace 2017

Tijdens de Autosalon van Genève (9 t/m 19 maart 2017) presenteert Volkswagen de Europese versie van de Tiguan Allspace. Eerder dit jaar beleefde hij al zijn wereldpremière in Detroit, maar dat betrof de Noord-Amerikaanse variant. Vanaf eind 2017 is de Tiguan Allspace leverbaar in Nederland.

Twee versies

In veel opzichten komt de Tiguan Allspace overeen met het reguliere model. Zo is hij ook te bestellen in een onroad- of offroad-uitvoering, waarbij voornamelijk de voorzijde verschilt dankzij een beschermplaat in de bumper. Dankreling is standaard aanwezig, maar dat geldt niet voor het panoramische schuifdak.

Derde zitrij optioneel

De verlengde wielbasis zorgt voor onderscheid tussen de Tiguan en Tiguan Allspace. Het laatstgenoemde model heeft een 109 mm langere wielbasis, wat meer beenruimte oplevert. Tevens is de overhang aan de achterzijde gegroeid met 106 mm, dat uiteraard de bagageruimte ten goede komt (maximaal 1.920 liter).

Optioneel biedt Volkswagen de Tiguan Allspace aan met een derde zitrij. Hierdoor is er in totaal plaats voor zeven inzittenden. Wanneer men deze optie kiest, bedraagt de maximale laadcapaciteit 1.775 liter.

Deels autonoom rijden

Net als veel andere nieuwe Volkswagens, is ook de Tiguan Allspace in staat deels autonoom te rijden. Het model beschikt standaard dan wel optioneel over o.a. adaptieve cruise control, Emergency Assist, Front Assist met City Emergency Braking en Pedestrian Monitoring, Lane Assist, Park Assist, Traffic Jam Assist, Trailer Assist en verkeersbordenherkenning.

Daarnaast meldt de fabrikant, dat de Allspace-versie is te bestellen met een digitaal instrumentarium (Active Info Display). Ook behoort het nieuwe Discover Pro-infotainmentsysteem met 9,2 inch touchscreen tot de mogelijkheden.

Meer details

Zodra de marktintroductie in zicht is, geeft Volkswagen meer details vrij. Specificaties en prijzen worden dus later bekendgemaakt.

Categorieën