Volkswagen Tiguan Allspace 2017

Het Duitse Volkswagen breidt het Tiguan-gamma uit met de komst van de nieuwe Tiguan Allspace. Dit model beleeft in Detroit tijdens de North American International Auto Show (8 t/m 22 januari) zijn werelddebuut. De Europese marktintroductie staat voor de tweede helft van 2017 gepland.

Tussen Volkswagen Touareg en Tiguan

De nieuwe Volkswagen Tiguan Allspace komt in Europa tussen de Touareg en reguliere Tiguan te staan. De naam ‘Allspace’ wordt in Europa gebruikt om de ruimere Tiguan aan te duiden, maar in Noord- en Zuid-Amerika is dat niet het geval. In deze werelddelen wordt het model enkel als grotere Tiguan verkocht. 

Aangepast uiterlijk en meer (been)ruimte

Halverwege december gaf Volkswagen de eerste schetsen vrij van de nieuwe Tiguan Allspace, maar heeft nu meer beelden en informatie naar buiten gebracht.

Men kan de Tiguan Allspace herkennen door het hogere front en de aangepaste grille. De achterste zijruit in de D-stijl is bovendien groter dan bij de huidige Tiguan. Doordat de lengte van de Tiguan met 215 mm is toegenomen (4.704 mm), meet de bagageruimte nu 730 tot 1770 liter. Dat is een toename van 115 liter, ten opzichte van de reguliere Tiguan.

Zijn wielbasis is met 110 mm toegenomen tot 2.791 mm, en daar profiteren de achterpassagiers van. Op de achterbank heeft men 60 mm meer beenruimte. Optioneel biedt Volkswagen de mogelijkheid om de Allspace met een derde zitrij te leveren.

Categorieën