Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet 2017

Precies één jaar na de onthulling van de Vision Mercedes-Maybach 6, is het tijd voor een opengewerkte variant. Op Pebble Beach Concours d’Elegance maken we kennis met de Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet.

Indrukwekkend: de Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

De Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet is indrukwekkend in alle opzichten. Met een lengte van bijna zes meter, doet hij je denken aan een luxe jacht. Het uiterlijk is alles behalve bescheiden: hij staat op nieuwe 24 inch multispaakswielen en de grille is gigantisch. Ook is er veel chroom toegepast, waaronder op de motorkap en achterbumper. 

Bovendien is de auto in een fraaie kleurstelling uitgevoerd. Mercedes-Maybach noemt het ‘Nautical Blue Metallic’. De lichtgekleurde stoffen kap maakt het geheel af.

Mix van digitaal en analoog

Het interieur is net zo bijzonder als de buitenzijde. Er is plaats voor slechts twee personen, wat vooral heel veel beenruimte oplevert (zie foto 5 en 6). De complete binnenzijde is bekleed met kristalwit nappaleder, terwijl de houten vloer met aluminium is afgewerkt. 

De Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet is een mix van historie en de toekomst. De digitale displays met analoge wijzers zijn een voorbeeld hiervan.

Elektrisch en 750 pk sterk

Het nieuwe studiemodel van Mercedes-Maybach beschikt over een elektrische aandrijflijn. De batterij is op één acculading goed voor 500 km, terwijl de vier elektromotoren 750 pk leveren. De acceleratie van 0-100 km/h verloopt in minder dan 4,0 sec. Bij een snelheid van 250 km/h (elektronisch begrensd) houdt hij het voor gezien.