Vision Mercedes-Maybach 6 2016

Tijdens de Concours d’Elegance in Pebble Beach (Californië), is de bijzondere Vision Mercedes-Maybach 6 gepresenteerd. Het evenement is één van de bekendste schoonheidswedstrijden voor auto’s ter wereld, dat Mercedes-Maybach aangrijpt voor de onthulling van deze speciale, bijna 6 meter lange concept-car.

Bijna 6 meter lang

De Vision Mercedes-Maybach 6 is een 2+2 zitter en bovendien 5,70 m lang. De breedte en hoogte bedragen respectievelijk 2.100 mm en 1.328 mm.

Vleugeldeuren en 24 inch velgen

Opvallend aan het studiemodel, is zijn zeer lange motorkap en grote grille. Verder is hij voorzien van vleugeldeuren, forse luchtinlaten en platte lichtunits. De velgen hebben een gigantische diameter van 24 inch, wat overigens een doorontwikkeling is van een eerder voorgestelde concept-car, namelijk de Concept IAA. Tot slot is de Vision Mercedes-Maybach 6 gespoten in de carrosseriekleur Maybach-Red: een fraai glanzende, rode tint.

Het interieur is eveneens bijzonder. Zo gebruikte de fabrikant kleuren als roségoud, en is er hoogwaardig leder toegepast. In de portieren en op het dashboard hebben de houten sierdelen plaats gemaakt voor digitale bedienings- en display-oppervlakken. Ook heeft Mercedes-Maybach in de voorste bagageruimte een tweedelige kofferset ondergebracht.

Vier elektromotoren

De aandrijflijn wordt gevormd door vier compacte elektromotoren, die samen goed zijn voor liefst 750 pk. Tevens is bekend, dat de nieuwste creatie van het merk over vierwielaandrijving beschikt en een actieradius heeft van ruim 500 km. De platte accu in de bodemplaat levert 80 kWh aan capaciteit. Accelereren van 0 tot 100 km/h is in minder dan 4 seconden gebeurd, en de topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/h.

er zijn geen afbeeldingen gevonden