Mazda3 Hatchback 2017

Mazda heeft op Japanse bodem zijn vernieuwde C-segmenter, de Axela, geïntroduceerd. In Europa gaat hij als Mazda3 door het leven. Na een eerdere lekkage, is het opgefriste model nu officieel onthuld. In december dit jaar volgt de Europese en Nederlandse marktintroductie.

Licht vernieuwde binnen- en buitenzijde

De vernieuwde Mazda3 is herkenbaar aan de licht gewijzigde voorkant, met een opnieuw ontworpen grille en aangepaste lichtunits. Het interieur is voortaan voorzien van een Active Driving Display, dat verder is verbeterd. Daarnaast is het stuurwiel ietwat gebruiksvriendelijker geworden.

Veiligheidssystemen

Mazda levert één van zijn belangrijkste modellen, de Mazda3, met een flink aantal veiligheidssystemen, zoals Advanced Smart City Brake Support. Hierbij vervangt nu een frontcamera de laser van het huidige systeem, waardoor het snelheidsbereik groter wordt. Tevens wordt de vernieuwde Mazda3 leverbaar met adaptieve LED-koplampen (inclusief verblindingsvrij grootlicht, dimlicht met een groter bereik en automatische lichtbundelhoogteverstelling).

Motoren

Het motorenaanbod blijft bestaan uit drie SkyActiv-G-benzinemotoren, waaronder de 1.5 liter SkyActiv-G 100, de 2.0 liter SkyActiv-G 120 en 2.0 liter SkyActiv-G 165. Daarnaast zijn er twee diesels, namelijk de 1.5 liter SkyActiv-D 105 en 2.2 liter SkyActiv-D 150. Deze zijn gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak (de SkyActiv-MT) of zestrapsautomaat (SkyActiv-Drive).

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën