Audi Q5 2020

Audi introduceert de vernieuwde Q5. De midsize SUV kreeg een opgefrist uiterlijk en enkele nieuwe innovaties. Eind dit jaar verschijnt de herziene Q5 op de Nederlandse wegen!

Digitale OLED-achterlichten

Het exterieur van de Audi Q5 is licht gewijzigd. Verwacht geen extreme veranderingen, maar slechts een aantal subtiele designverbeteringen. Denk hierbij aan een herziene Singleframe grille, vergrootte luchtinlaten en LED-dagrijverlichting met een nieuwe look. LED-koplampen zijn standaard en aan de achterzijde ontdekken we zelfs een primeur. De Q5 is namelijk de eerste auto ter wereld met digitale OLED-achterlichten. Hierdoor zijn de achterlichten leverbaar in drie verschillende lichtdesigns en beschikken ze over ‘nabijheidsdetectie’. De achterlichten lichten dan, wanneer een auto binnen 2 meter van de geparkeerde Q5 komt, ter waarschuwing op.

Qua afmetingen zijn er ook kleine wijzigingen te melden. Zo is de verbeterde Q5 1,9 centimeter langer door zijn grotere bumpers. Hierdoor meet de SUV 4,68 m in lengte, 1,89 m in breedte en 1,66 m in hoogte. De wielbasis bedraagt nog altijd 2,82 m, terwijl de bagageruimte een zelfde capaciteit kent van 550 tot 1.550 liter (afhankelijk van de neergeklapte achterbank).

Nieuw 10,1 inch display

De binnenzijde wordt gekenmerkt door een nieuw, vrijstaand 10,1 inch display van het MMI-infotainmentsysteem. Dit scherm is standaard aanwezig in alle Q5-modellen, net als analoge tellers met een klein bestuurdersinformatiescherm. Wil je een volledig digitaal instrumentarium? Kies dan voor de Audi Virtual Cockpit met een 12,3 inch display. De gebruikelijke draai- en drukknop op de middenconsole is overigens verdwenen, waardoor de vernieuwde Audi Q5 nu een extra opbergvak heeft.

De Audi Q5 blijft, net als vóór de facelift, alleen leverbaar als plug-in hybride. Exacte details en prijzen worden naar aanloop van de Nederlandse marktintroductie bekendgemaakt.

Categorieën