Audi heeft onlangs een plug-in hybride versie van de Q5 gepresenteerd. Daarvan zijn nu de Nederlandse prijzen bekendgemaakt. De prijslijst begint bij € 65.750,-. Begin volgend jaar start de levering.

Twee motorversies

De Q5 wordt leverbaar als 50 TFSI e quattro en 55 TFSI e quattro. Het belangrijkste verschil tussen beide versies, is het systeemvermogen. Als 50 TFSI e quattro levert hij 299 pk, terwijl de 55 TFSI e quattro 367 pk produceert. Beide motorversies beschikken over een 2.0 liter TFSI-benzinemotor en elektrokrachtron, die gekoppeld is aan een S tronic-automaat. De aandrijving geschiedt over alle vier de wielen middels quattro-vierwielaandrijving.

Het elektrische rijbereik van 40 km moet volgens Audi voldoende zijn voor de dagelijkse ritten. Wie zijn plug-in hybride Q5 oplaadt, profiteert al na 2,5 uur van emissievrije kilometers (16A-laadpunt). Wanneer je hem thuis via een 230V-stopcontact van stroom voorziet, duurt het laadproces ongeveer 6 uur.

Zowel de Audi Q5 als 50 TFSI e quattro als 55 TFSI e quattro zijn razendsnel tijdens de 0-100-sprint. Eerstgenoemde versie heeft 6,1 seconden nodig, terwijl de sterkere variant slechts 5,3 tellen nodig heeft. De topsnelheid bedraagt in beide gevallen 239 km/h.

Drie uitrustingsniveaus

Naast twee motorversies, biedt Audi keuze uit drie uitrustingsniveaus. De Pro Line en S Edition zijn enkel bestemd voor de 50 TFSI e quattro. De Competition-uitvoering is alleen leverbaar als 55 TFSI e quattro.

De basisuitvoering (Pro Line) is standaard voorzien van 18 inch lichtmetalen velgen, een MMI-navigatiesysteem, parkeersensoren achter, Xenon-verlichting en een elektrisch bedienbare achterklep. Hij is er vanaf € 65.750,-.

Voor wie meer luxe wenst, is er de S Edition voor € 67.340,-. Zoals de naam al zegt: de auto is voorzien van een sportiever S Line in- en exterieur. Ook beschikt de Q5 S Edition over 19 inch lichtmetalen wielen, LED-koplampen, het Audi Sound System en een diefstalalarm.

De top of the range is de Competition. Het prijskaartje van deze uitvoering is € 77.950,-. De uitrusting omvat onder meer 20 inch lichtmetalen velgen, Alcantara/lederen bekleding en elektrisch verstelbare voorstoelen.

Categorieën