Volkswagen ID3

De verkoopcijfers van november zijn bekend. Dat betekent voor ons een goed excuus om eens de vergrootglas erbij te pakken en op onderzoek te gaan. Welke merken verkochten meer in 2020 dan in 2019? Welke modellen doen het aanzienlijk slechter in 2020? En wie heeft de meeste auto’s verkocht in november?

Het juiste ID

laadpaal, volkswagen id3, laden
Volkswagen ID3

Volkswagen gaat voor de derde maand op rij met de hoofdprijs ervandoor. Met 3.957 modellen verkocht in november, staat het met ruime voorsprong op nummer 1. Het zijn enigszins verrassend Renault en Peugeot die de top 3 compleet maken met respectievelijk 2.540 en 2.425 verkochten modellen. Volkswagen heeft met de nieuwe ID3 weer een nieuwe verkoop-golf te pakken met 1.499 verkochten exemplaren. Volvo doet ook goede zaken door de verkoopcijfers van de XC40 bijna te verdubbelen in vergelijking met oktober. Dit heeft natuurlijk te maken met de introductie van het volledig elektrische Recharge model.

PositieMerk/modelAantal verkocht
November 2020
1Volkswagen ID31.499
2Volvo XC401.325
3Kia Niro1.217
4Opel Corsa955
5Toyota Yaris

Elektrisch aan kop

afaltweg, witte auto, volvo xc40 recharge
Volvo XC40 Recharge

Dat elektrische auto’s niet teveel schade hebben opgelopen in vergelijking met vorig jaar is duidelijk. Van de top 10 best verkochten modellen in november zijn er 6 leverbaar als EV. Zowel de ID3, de XC40 en de Kia Niro doen goede zaken hiermee en staan respectievelijk dan ook op 1, 2 en 3. Naar verwachting zal er geen stormloop komen in December op EV’s zoals vorig jaar. De bijtelling wordt echter in 2021 wel bijgesteld naar 12% over de eerste €40.000,-. Wat ons gelijk brengt naar enkele opvallende zaken

Waar is Tesla gebleven?

steen weg, blauwe auto, Tesla model 3, brug, gras langs de kade
Tesla Model 3

Om maar gelijk met het opvallendste te beginnen, geen enkele Tesla stond in de Top 10 van best verkochten EV in november. Een zeer groot contrast met vorig jaar, toen de Tesla Model 3 nog het best verkochte model van Nederland was. Slechts op plek 84 vinden wij de Model 3 met 91 verkochten modellen. Er zijn echter ook positieve verrassingen. Merken zoals Fiat, Porsche, Bentley en Ferrari hebben meer auto’s verkocht dan vorig jaar. Fiat staat zelf maar 1 plek onder Tesla op het totaal aantal verkochten modellen in 2020. Wellicht het meest bijzondere nieuws is dat Kia dit ook voor elkaar heeft gekregen. Het merk dat op plek 2 staat heeft bijna 1500 exemplaren meer verkocht dan vorig jaar!

Nieuwe modellen

stenen vloer, grijze auto, Ferrari Roma, witte railing, groene bomen
Ferrari Roma

Aiways heeft deze maand zijn U5 gelanceerd op de Nederlandse markt. Met 45 verkochten exemplaren begint het nieuwe merk met een solide start. Ferrari heeft tevens de orderboeken opengeslagen voor de nieuwe Roma. Ons kikkerlandje heeft in daarmee in November 4 goede redenen erbij gekregen om extra op te letten in het verkeer. Ook Fiat heeft met de nieuwe 500-e een sprong kunnen maken met de verkoopcijfers.

Bijzondere feitjes

Mocht je het artikel nog steeds lezen, gefeliciteerd! Jij verdient daarmee een paar bijzondere feitjes.

. Er zijn evenveel Ferrari Roma’s verkocht in november als Honda Civic’s

. In november zijn er bijna evenveel Land Rover’s verkocht als Tesla’s (148 tegen 152)

. De ID3 is in november meer verkocht dan Jaguar, Lexus, Smart en Subaru bij elkaar, in heel 2020.

. Er zijn meer Lamborghini Urus verkocht in 2020 dan Ford Mustang (24 – 17)

. De Porsche 911 en de Porsche Taycan zijn bijna evenveel verkocht in 2020 (389-383)

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *