Aiways U5

Na de introductie van de MG ZS in oktober 2019 zet nu ook de Chinese startup Aiways voet aan land in Europa. Slechts een paar weken na de marktintroductie van de Aiways U5 in Duitsland is hij vanaf vandaag ook in Nederland verkrijgbaar. Je kunt de elektrische SUV via de website of rechtstreeks bij het Experience Center in Kudelstaart configureren en bestellen. De standaardversie van de Aiways U5 is dit jaar nog direct leverbaar met 8 procent bijtelling voor €41.850 (inclusief BTW). Wie toch liever voor de premium uitvoering kiest moet nog een paar maanden wachten.

Technische specificaties

Standaard uitgerust met een 63 kWh accupakket kan de Aiways U5 tot 410 kilometer rijden zonder te hoeven laden. De premium uitvoering, die toch pas volgend jaar leverbaar is, heeft een actieradius van 400 kilometer volgens de WLTP-cyclus. Opladen gaat gelukkig in een hoog tempo dankzij de 100 kW DC lader. In ongeveer 35 minuten laadt je de accu van 20 tot 80 procent vol. De technische specificaties beloven in ieder geval veel goeds. Wel jammer dat de eerste modellen zijn uitgerust met een 1-fase lader, daardoor duurt het opladen thuis mogelijk twintig uur. Vanaf volgend jaar is hij uitgerust met een 3-fase lader, dan is het thuis al mogelijk in een uur of zes.

Uitrusting

De standaardversie van de Aiways U5 is goed uitgerust. Naast de twaalf sensoren, vijf HD-camera’s, enkele golfradars en twee binnen camera’s voor de veiligheid valt er weinig op of aan te merken over de rest. LED-verlichting, automatische airconditioning met gescheiden temperatuurzones, een infotainmentsysteem met 12,3 inch TFT scherm en aanraakbediening benadrukken de complete standaarduitrusting. Qua kleuren is de keuze wel beperkt tot wit en aubergine, daar hoef je dus niet lang over na te denken.

Vanaf volgend jaar kost de standaardversie €39.950, terwijl de Aiways U5 Premium €43.850 gaat kosten. Scherpe prijzen voor een volledig elektrische SUV van dit formaat. De premiumuitvoering is naast gletsjerwit en aubergine ook verkrijgbaar in de exterieurkleur Electric Blue. Verder behoren 19 inch aluminium velgen, een glazen panoramadak, inductief laadstation voor smartphones en een voetsensor voor het openen van de kofferbak tot de standaarduitrusting van de premiumversie.

Wel of niet doen?

Voor deze schappelijke prijs krijg je in ieder geval waar voor je geld. Hij is lekker ruim en standaard rijk uitgerust. De technische specificaties beloven bovendien veel goeds, of dat in de praktijk ook zo gaat zijn komen we vanzelf achter. Dit jaar nog leverbaar tegen 8 procent bijtelling is het zeker geen slechte keuze, maar let wel op de 1-fase lader in de eerste generatie. Denk dus goed na of dat deze auto past bij je eigen gebruiksomstandigheden.

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *