Verkeersboete CJIB

Ja hoor, de boetes zijn weer eens verhoogd. De nieuwe bedragen van verkeersboetes stonden voor 2021 al genoteerd, maar er zijn een paar wijzigingen doorgevoerd. Bellen achter het stuur en kinderen zonder riem laten meerijden is voortaan 40% duurder!

Enkele voorstellen van de minister van Justitie en Veiligheid, Ferd Grapperhaus, zijn goedgekeurd door de ministerraad. Een telefoon in je hand houden tijdens het rijden en geen voorrang verlenen aan politie en ambulances wordt voortaan hoger beboet. Beide overtredingen zijn gestegen van 240 euro naar 340 euro. Dat is een toename van zo’n 40%.

Niet onnodig links blijven hangen!

Ga op tijd naar rechts… Met gordels aan!

Tevens wordt ook de boete voor het onnodig links rijden verhoogd, samen met het vervoeren van minderjarige kinderen zonder gordel. Deze boetes worden beide verhoogd van 140 euro naar 240 euro. Dit is nog wel afhankelijk van het goedkeuren van Grapperhaus’ voorstellen door de tweede kamer.

Te hard rijden wordt iets goedkoper!

Maar zijn de verkeersboetes dan alleen maar verhoogd? Nee hoor, wie straks minder dan 10 km/u boven de maximumsnelheid rijdt, betaalt nog maar 300 euro in plaats van 390 euro. Dit scheelt 15%!

Maar het bellen achter het stuur (of op de fiets) is duurder geworden. Het bedrag van deze boete is van 240 euro naar 340 euro gegaan. De combinatie van verhoogde boetes en nieuwe mobiele flitsers zal de overheid een flink zakcentje opleveren. Heb jij een boete gekregen, maar denk je er anders over? Verkeersboete.nl kan je helpen als je bezwaar wilt indienen.

Wat belangrijk is om te onthouden is het volgende: de bedragen van boetes kunnen, ondanks dat ze eind 2020 al zijn vastgelegd, nog steeds veranderen! Houd dit dus goed in de gaten, of kijk regelmatig op www.dagelijksauto.nl.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *