Audi A3 Sportback 2016

Audi heeft vanmiddag de vanafprijzen van de vernieuwde A3 bekendgemaakt. Het design is verder aangepast en voortaan zijn er nieuwe motoren leverbaar. In Nederland is de vernieuwde A3 er vanaf € 26.050,-, en staat medio juli bij de dealers.

Nieuwe driecilinder motor

Deze maand is Audi gestart met de voorverkoop van de opgefriste A3. Per direct zijn verschillende modelvarianten al met diverse motoren te bestellen. Afhankelijk per model zijn dat een 1.4 liter TFSI-benzinemotor (150 pk) en twee turbodiesels, namelijk een 1.6 liter TDI (110 pk) en 2.0 liter TDI (150 pk). Diverse motoren komen in aanmerking voor 21% bijtelling, in bijna alle gevallen zijn ze ook met een zeventraps S tronic-automaat (met dubbele koppeling) te combineren.

Eind mei volgt tevens een 1.0 liter TFSI driecilinder turbobenzinemotor (116 pk), die als basismotor de prijslijst aanvoert.

Als Basic, Sport en Design

Tegelijk met de lancering van de vernieuwde A3 zijn de uitvoeringen gewijzigd, in lijn met de overige recent geïntroduceerde Audi-modellen. Dat betekent dat de A3 naast de Basic-versie nu twee keuzes biedt: Sport en Design. Beiden leverbaar tegen een meerprijs van € 1.600,-.

De A3 als Sport krijgt onder meer een Singleframe-grille en sportdiffuser achter, aluminiumaccenten in het interieur, aluminium instaplijsten, verchroomde uitlaatsierstukken, 17 inch lichtmetalen velgen, sportstoelen, een sportonderstel en Audi Drive Select.

De Design-uitvoering voegt daar onder meer een lichtpakket, blanke raamlijsten en Regatta mono.pur-stoelbekleding aan toe. In plaats van een sport-diffuser, die de Sport-versie heeft, beschikt de Design-uitvoering over een design-diffuser.

Aanvullend levert Audi ook de Pro Line-, Pro Line Plus- en Pro Line S-pakketten, evenals een keur aan individuele opties. De A3 is bijvoorbeeld te verkrijgen met Audi Virtual Cockpit, Audi Smartphone Interface en Audi Phone Box.

Alle vanafprijzen op een rij

A3 (1.0 liter TFSI): € 26.050,-
A3 Sportback (1.0 liter TFSI): € 27.300,-
A3 Limousine (1.0 liter TFSI): € 27.800,-
A3 Cabriolet (1.4 liter TFSI): € 35.300,-

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën