Audi A3 2016

Audi presenteert de vernieuwde A3-familie. Alle A3- en S3-varianten zijn onder handen genomen met een gefacelift front, technische verbeteringen en nieuwe innovaties als resultaat.

Front herzien

Het eerste wat opvalt aan de vernieuwde A3-serie is de gewijzigde voor- en achterzijde. Daarnaast zijn de lichtunits en radiator grille scherper getekend dan voorheen. Standaard zijn de koplampen voorzien van Xenon Plus-verlichting, maar optioneel is LED-techniek leverbaar. Voor het eerst staat ook Matrix LED-verlichting op de optielijst.

Leverbare motoren

Het motorenaanbod van de A3 bestaat uit vijf stuks (drie benzine- en twee dieselmotoren) met vermogens uiteenlopend van 110 tot 190 pk. Vanaf deze facelift is, naast andere krachtbronnen, ook een 1.0 liter TFSI driecilinder motor (116 pk en 200 Nm) leverbaar. Eveneens nieuw voor de A3 is de 2.0 liter TFSI met 190 pk (desgewenst met quattro-vierwielaandrijving). Voor deze motor is tevens een compleet nieuw ontwikkelde zeventraps S tronic-automaat met dubbele koppeling verkrijgbaar, die de zestraps S tronic vervangt. Op dieselgebied levert Audi de 1.6 liter TDI (110 pk) en 2.0 liter TDI (150 pk).

A3 Sportback ook als e-tron en g-tron

De Audi A3 Sportback e-tron combineert een 150 pk sterke 1.4 liter TFSI met een elektromotor, die een vermogen van 120 pk levert. Het systeemvermogen bedraagt 204 pk. Het volledig opladen van de lithium-ion batterij (8,8 kWh) via een 380 volt stopcontact vergt iets meer dan twee uur.

Naast een plug-in hybride-versie komt Audi wederom met de A3 Sportback als g-tron op aardgas.

S3-familie voortaan 10 pk sterker

Alle S3-varianten (S3, S3 Sportback, S3 Limousine en S3 Cabriolet) hebben voortaan 10 pk meer tot hun beschikking. De 2.0 liter TFSI levert nu een vermogen van 310 pk, en in combinatie met de S tronic-automaat een koppel van 400 Nm (+20 Nm). Daarnaast zijn de elektronische stabiliteitsregeling en de lamellenkoppeling voorzien van een specifieke afstelling voor dit model.

Hulpsystemen uit grotere modellen

De vernieuwde A3 is leverbaar met diverse rijassistentiesystemen uit grotere modellen van het merk. Voorbeelden zijn het doorontwikkelde Audi Active Lane Assist en Audi Pre Sense Front met Predictive Pedestrian Protection. Nieuw in dit segment is de file-assistent, die samenwerkt met Audi Adaptive Cruise Control en diens stop & go-functie.

Nieuw: Audi Virtual Cockpit in de A3

Nieuw in het interieur van de A3 is de Audi Virtual Cockpit. Verder is het MMI-systeem voorzien van een nieuwe menustructuur. De tegen meerprijs verkrijgbare MMI Navigatie en MMI Navigatie Plus zorgen er, in combinatie met de Audi Connect-Module, voor dat tal van onlinefuncties in de auto beschikbaar zijn. In het interieur valt verder het nieuwe driespaaks stuurwiel op.

De verkoop van de nieuwe Audi A3 start dit voorjaar. Prijzen worden in aanloop naar de introductie bekendgemaakt.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën