Renault Twingo GT 2017

Renault heeft de Nederlandse vanafprijs van de Twingo GT vastgesteld. Prijzen beginnen bij € 18.190,- (inclusief BTW en BPM). Bestellen is per direct mogelijk, terwijl de levering in februari 2017 plaatsvindt.

Al onthuld in juni

De Twingo GT werd eind juni al door Renault uit de doeken gedaan. Deze nieuwe, sportieve versie onderscheidt zich van de reguliere Twingo met 17 inch wielen, speciale striping en twee uitlaatpijpen. Naast de kleur Orange Piment, die op de foto’s is te zien, is de Twingo GT ook leverbaar in de kleuren Gris Lunaire, Noir Etoilé en Blanc Glacier.

Niet alleen de buitenzijde oogt sportief, ook het interieur. Binnenin zien we oranje details, instaplijsten met Renault Sport-logo, aluminium pedalen en een met leder afgewerkte versnellingspook.

Grotendeels ontwikkeld door Renault Sport

Op technisch vlak is de Twingo GT grotendeels ontwikkeld door Renault Sport, de performance-afdeling van het merk. De Energy TCe-turbobenzinemotor, met een cilinderinhoud van 898 cm3, telt drie cilinders. Het maximumvermogen van het blok bedraagt 110 pk, terwijl de trekkracht uitkomt op 170 Nm.

Tevens is de handgeschakelde versnellingsbak op diverse punten aangepast, dat volgens Renault een bijdrage moet leveren aan het sportieve karakter van de auto. De acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/h verloopt in 9,6 seconden, de topsnelheid ligt op 182 km/h.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën