Renault Twingo GT 2016

Tijdens Goodwood Festival of Speed (23 t/m 26 juni 2016) toont Renault de nieuwe Twingo GT, maar vandaag heeft het Franse merk de compacte sportieveling alvast onthuld. De GT-uitvoering is de nieuwe topversie binnen het Twingo-programma.

110 pk uit 0.9 liter motor

De Twingo GT wordt aangedreven door een 0.9 liter Energy TCe-turbobenzinemotor. Dankzij het verbeterde luchtinlaatsysteem en aangepaste motormanagementsysteem, levert de driecilinder motor een vermogen van 110 pk en 170 Nm trekkracht. De motor is gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak.

Naast de aanpassingen aan de krachtbron, is ook het chassis en de wielophanging onder de loep genomen. Daarnaast is het ESP-systeem opnieuw gekalibreerd.

Nieuwe carrosseriekleur

De nieuwe Renault Twingo GT oogt sportief, dankzij de speciale 17 inch Twin’Run-wielen, luchtinlaat in het zijscherm, twee centraal geplaatste uitlaatpijpen en de nieuwe carrosseriekleur Orange Piment. Ook is de Twingo GT voorzien van een opvallende striping.

Om het plaatje compleet te maken, heeft Renault’s Twingo GT oranje accenten in het interieur, instaplijsten met Renault Sport-logo, aluminium pedalen en een met leder afgewerkte versnellingspook. De sportiefste versie van het Twingo-aanbod wordt leverbaar in vier carrosseriekleuren: Orange Piment, Gris Lunaire, Noir Etoilé en Blanc Glacier.

De levering start in het najaar. Prijzen worden later vrijgegeven.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën