Opel Grandland X 2017

Opel heeft zojuist, tijdens de Nederlandse introductie van de Grandland X, de vanafprijs vrijgegeven. De prijslijst begint bij € 30.499,- voor de Grandland X 1.2 Turbo Online Edition.

Drie uitvoeringen

De Grandland X verschijnt in drie smaken op de markt: als Online Edition, Innovation en Business Executive. De standaarduitrusting omvat o.a. 17 inch lichtmetalen velgen, comfortstoelen, airconditioning, een Radio R4.0 IntelliLink-systeem met Bluetooth, Opel OnStar en Lane Departure Warning. Daarnaast heeft de nieuweling van Opel altijd verkeersbordherkenning en Hill-Start Assist.

Optioneel biedt Opel een aantal handige voorzieningen aan. Denk aan een 360°-parkeercamera, Forward Collision Alert met automatische noodremassistentie, vermoeidheidswaarschuwing en voetgangersherkenning. Tevens staan een elektrische achterklep, verwarmbaar stuurwiel en stoelverwarming vóór en achter op de optielijst.

Twee motoren

Vanaf de marktintroductie wordt de Grandland X leverbaar met een 1.2 liter Turbo-benzinemotor (131 pk / 230 Nm) en 1.6 liter dieselkrachtbron (120 pk / 300 Nm). Het gemiddelde brandstofverbruik ligt op respectievelijk 5,1 en 4,0 liter/100 km.

Alle twee de motoren zijn voorzien van een handbediende zesbak of zestrapsautomaat. Het motoraanbod wordt op een later moment verder uitgebreid.

Categorieën