Kia Niro Plug-in Hybrid 2017

Na hun werelddebuut op de Autosalon van Genève in maart, staan de Kia Niro Plug-in Hybrid en Optima Sportswagon Plug-in Hybrid nu bij de dealers. Gelijkertijd zijn ook de prijzen bekendgemaakt.

Halvering motorrijtuigenbelasting

Zowel de Niro als Optima Sportswagon met plug-in hybride-aandrijflijn, vallen in de 22%-bijtellingscategorie. Qua bijtelling valt geen voordeel te behalen, in vergelijking met conventionele auto’s. Wel wordt tot 2020 de motorrijtuigenbelasting gehalveerd voor plug-in hybrides. Hiermee zijn beide auto’s toch nog een overweging waard.

Niro en Optima Sportswagon

Onder de kap van de Kia Niro Plug-in Hybrid huist een 1.6 liter GDI-benzinemotor met 141 pk. Deze wordt gekoppeld aan een elektrokrachtbron, die energie krijgt van een 8,9 kWh-accupakket. Er zijn maximaal 58 elektrische kilometers mogelijk. Hierdoor daalt de gemiddelde CO2-emissie naar 30 g/km (volgens NEDC).

De Optima Sportswagon Plug-in Hybrid is voorzien van een 205 pk sterke 2.0 liter GDI-krachtbron. Uiteraard is het accupakket een stukje groter, ten opzichte van de Niro PHEV. De batterij heeft een capaciteit van 11,26 kWh, waarmee hij 62 km ver komt. 

Alle prijzen op een rij

Onderstaande prijzen zijn inclusief BTW en BPM.

Niro Plug-in Hybrid: € 34.595,-

Optima Sportswagon Plug-in Hybrid: € 42.975,-

Categorieën