Kia Niro Plug-in Hybrid 2017

Kia onthult in Genève twee nieuwe plug-in hybride-modellen, namelijk de Niro en Optima SW. Verkoop van de Niro Plug-in Hybrid start in het derde kwartaal van 2017. De plug-in hybride Optima SW is vanaf volgend kwartaal verkrijgbaar.

Niro Plug-in Hybrid

Het Koreaanse Kia stelt tijdens de Autosalon van Genève de nieuwe Niro Plug-in Hybrid voor. Ten opzichte van de reguliere Niro, weet dit model zich met een stekker te onderscheiden. Onder de kap huist een 1.6 liter GDI-benzinemotor (141 pk), die gekoppeld wordt aan een elektromotor. Dankzij het accupakket met een capaciteit van 8,9 kWh, kan er maximaal 55 kilometer elektrisch gereden worden. De CO2-uitstoot bedraagt 30 g/km. Prijzen worden later bekendgemaakt.

Optima SW Plug-in Hybrid 

Het tweede model dat de Koreanen presenteren op de autobeurs in Zwitserland, is de Optima SW Plug-in Hybrid. Dit model is speciaal voor de Europese markt ontwikkeld. Wie de motorkap opent, ziet een 2.0 liter GDI-krachtbron en elektromotor. Het totale vermogen komt neer op 205 pk en 375 Nm trekkracht. Het is mogelijk om 60 kilometer zonder uitstoot af te leggen, door middel van een lithium-ion-polymeeraccupakket met een capaciteit van 11,26 kWh. De gemiddelde CO2-uitstoot komt neer op 34 g/km.

Kia rust de Plug-in Hybrid-variant uit met o.a. een infotainmentsysteem met 8 inch touchscreen (ondersteunt Android Auto en Apple CarPlay). Tevens is het zojuist genoemde systeem voorzien van Kia Connected Services, met medewerking van TomTom. Ook de prijzen van deze Kia zijn nog niet bekend.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën