Toyota Yaris GRMN 2017

Op de autobeurs in Zwitserland presenteert Toyota de nieuwe Yaris GRMN, die gebaseerd is op de Yaris WRC. Verkoop start in Europa in begin 2018. Prijzen zijn nog niet bekend.

Zwarte achterspoiler

Eerder berichtten we al over de komst van de Yaris GRMN, maar nu heeft het merk meer informatie en beelden naar buiten gebracht. Allereerst: de afkorting ‘GRMN’ staat voor ‘GAZOO Racing Masters of the Nürburgring’.

De straatlegale Yaris WRC is direct te herkennen aan de kleuren van Toyota GAZOO Racing. Verder vallen de speciaal ontworpen voor- en achterbumper op, maar ook de zwarte achterspoiler, diffuser en centraal geplaatste uitlaat mogen er zijn. Toyota voorziet dit model van 17 inch BBS-multispaakswielen. De Yaris GRMN is uitsluitend leverbaar als driedeurs.

Krachtbron met 210 pk

Onder de kap huist een nieuw ontwikkelde 210 pk sterke 1.8 liter viercilinder benzinemotor met compressor.

Toyota voorziet ‘m van een Torsen gelimiteerd sperdifferentieel. Dit zorgt ervoor, dat het motorvermogen efficiënt wordt verdeeld over de twee voorwielen. Tevens optimaliseert ‘ie de tractie in bochten, en heeft de Yaris GRMN grotere, geventileerde remschijven.

Sportstoelen

Als we aan de binnenkant een kijkje nemen dan zien we een sportstuurwiel, afkomstig uit de GT86. Verder zijn er speciaal voor de Yaris GRMN ontwikkelde sportstoelen aanwezig, en is hij voorzien van aluminium sportpedalen en een nieuw ontworpen cockpit.

Categorieën